Emeklerinin karşılığını, uçarak alıyorlar

Emeklerinin karşılığını, uçarak alıyorlar
25 Ağustos 2013 11:26

Türk Hava Kurumu (THK) İzmir Şubesi, ramazan ayında ve bayramda çalışıp, Kurum adına fitre ve zekat toplayan 70 genci uçuş kamplarına gönderiyor.

 

 

THK’nın gönüllü gençleri, ramazan ayında ve bayramda tatil yapmayıp, Türk havacılığının gelişmesi için, ellerindeki fitre ve zekat zarflarıyla kenti karış karış dolaştı. Çaldıkları kapılar bazen yüzlerine kapansa da, onlar yılmayıp yardım toplamaya devam etti. Gençlerin bu çabaları ve fedakarlıkları karşılıksız kalmadı. Türk Hava Kurumu İzmir Şubesi, fedekarca bu çalışmalara katılan 70 genci, tüm masrafları kurum tarafından karşılanmak üzere yaz boyunca uçuş kamplarına gönderiyor. Paraşütle atlayan, planörle uçan gençler havacı olarak yetişiyor. Gençler havacılıkla kendilerine yeni ufuklar açıyor.

 

Türk Hava Kurumu İzmir Şubesi yetkilileri, havacı bir nesil yaratma gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek şu bilgileri verdi:

 

“Yıl boyu değişik zamanlarda gençlere verilen görevler sonrası yıllık performans listesi oluşturuluyor. Performans listesi sıralamasına göre gençler yaz döneminde ücretsiz paraşüt, yamaç paraşütü, yelkenkanat, planör kurslarına katılıyor. Gençler, ramazan ayı içerisinde evlerin, yazlıkların veya işyerlerinin kapısını çalarak, pazaryerinde dolaşarak veya alışveriş merkezindeki stantta görev alarak, İzmirliler’in fitre ve zekatlarını doğru yere vermeleri konusunda yardımcı oluyor. Gençler, kurban bayramında da kurban kesim merkezlerinde ve mahallelerde dolaşarak, derileri toplanmasına yardımcı oluyor. Türk Hava Kurumu adına gönüllü olarak halka destek olan bu gençler; yılboyu verdikleri emeklerinin karşılığını yazın gittikleri uçuş kamplarında alıyorlar. Başarıyla geçtikleri bir dizi sınav sonrası tüm masrafları Türk Hava Kurumu’nca karşılanmak üzere yurtdışına 15 günlük havacılık kampına katılıyor, tüm dünyadan çeşitli havacılarla tanışıyorlar.”

 

 

11

22

33

44