Eleştirmek haktır

Eleştirmek haktır
22 Ağustos 2012 10:46

Yurt gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever, yazısı nedeniyle kendisi hakkında “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e, “Demokrat her ülkede kamu görevi yapan herkesi eleştirmek haktır” sözleriyle tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Ülsever hakkında 7 Ağustos 2012 tarihinde yazdığı ‘Gelmiş Geçmiş En Çapsız Genelkurmay Başkanı Kim?’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Özel’in avukatı aracılığıyla savcılığa yaptığı suç duyurusunda yazının şeref ve saygınlığı inciten, eleştiri sınırlarını aşan bir köşe yazısı olduğu belirtilerek, Özel’in itibarının sarsıldığı ve hakarette bulunulduğu ileri sürüldü. Suç duyurusunu Milliyet’e değerlendiren Ülsever şunları kaydetti:


‘Çapsız performansla ilgili’

“Yazıda sadece ve sadece eleştiri yaptım. ‘Çapsız’ kelimesi başarı ve performansla ilgilidir. Kendi yazımda Necdet Özel’i en çapsız genelkurmay başkanlarından biri olarak aday gösterdim. Gerekçeler sıraladım. Örneğin ‘Suriye’deki uçağın düşme şekliyle ilgili inanılmaz bir şekilde kendinizle çeliştiniz’ dedim. Gazetede yer alanların derlemesini yaptım. Şimdi soruyorum acaba ‘Askeri vesayet bitmedi mi?’ Askeri vesayetin en önemli özelliklerinden biri eski paşaların işine gelmeyen köşe yazarlarını dava etmesiydi.

28 Şubat döneminde 7 davadan yargılandım ve hepsinden beraat ettim. Askeri vesayet bitti diyorlar ama Genelkurmay Başkanı, Bekir Coşkun’u dava etmişti şimdi beni dava ediyor. Askeri vesayet bitti lafı havada kalan bir laf mı ya da bir kısım yazarlar için mi bitti? Benim Genelkurmay makamıyla hiçbir derdim yok. Suç duyurusunda bulunulması bile çok vahim bir durumdur.”