Ehliyet Sınavında Başarılı Olmak İsteyenlere Öneriler

Ehliyet Sınavında Başarılı Olmak İsteyenlere Öneriler
3 Şubat 2021 08:47

Ehliyet alabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ehliyet sınavında başarılı olmak gerekir. Ehliyet sınavında, belirli konulardan toplam 50 adet soru bulunur. Sınavda başarılı olabilmek için bu sorulardan en az 35 tanesinin doğru olarak cevaplandırılması zorunludur. Her bir soru, 2 puan olarak değerlendirildiğinden, adayların başarılı sayılabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekir. Sınavlarda yanlış cevaplanan sorular, doğru soruları götürmez.

 

 

Geçmiş zamanlarda yapılan yazılı sistemde, sınavda soruların cevaplandırılabilmesi için adaylara yaklaşık 1 saat kadar bir süre verilmekteydi. Ancak elektronik sınav sisteminde süre, 45 dakika olarak belirlenmiştir. Ehliyet sınavında başarılı olmak isteyen sürücü adaylarının, düzenli ve programlı şekilde çalışması gerekir. Çıkmış sınav soruları çözülmesi, adaylara başarılı olabilmelerinde büyük fayda sağlayacaktır.

 

Ehliyet Sınavında Çıkan Konular

Ehliyet sınavında belirli konularda sorular, adaylara sorularak cevaplandırmaları istenir. Ehliyet sınavlarında, planlı ve disiplinli bir çalışma başarıyı getirecektir. Ehliyet sınavında; ilkyardım, trafik ve çevre bilgisi, motor ve araç bilgisi, trafik adabı olmak üzere 4 dersten sorular cevaplandırılmak üzere adaylara yöneltilir. İlk yardım konusunda toplam 12 adet, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23 adet, motor ve araç bilgisi dersinden 9, trafik adabı dersinden ise 6 adet soru sorulur. Ehliyet sınavına girecek adayların; yanlarında telefon, tablet gibi elektronik cihazları bulundurmaları kesinlikle yasaktır. Ehliyet sınavlarında tüm sürücü adayları, aynı sınava tabi tutulur.

 

Ehliyet Sınavına Nasıl Hazırlanır?

Ehliyet sınavında başarılı olabilmek için disiplinli ve programlı çalışmak ve doğru ve güvenilir kişilerden yardım almak çok önemlidir. Sitemizde, sürücü adaylarının ehliyet sınavında başarılı olabilmesi için önceki yıllarda çıkmış sınav soruları ve çıkması muhtemel farklı versiyonlarda hazırlanmış birçok test bulunur. Sitemizde e-sınav müfredatına uygun şekilde hazırlanmış güncel soruları, online çözmek mümkündür.

Sayfadaki tüm sorular, elektronik ehliyet sınavına uygun şekilde hazırlanmıştır. Yeni ehliyet sınav soruları ve geçmiş yıllardaki sorulan sınav sorularının ehliyet sınavında sorulması olasılığı yüksektir. Sitemizde bulunan tüm sorular, uzman ve profesyonel kişiler tarafından sınav sistemine uygun şekilde hazırlanır. Ehliyet sınavlarında başarılı olabilmek için https://www.ehliyettestleri.com/ sitesinden faydalanabilirsiniz.