EGO vatandaşın bir kuruşuna göz dikti

EGO vatandaşın bir kuruşuna göz dikti
17 Mart 2012 00:20

Başkent’te kimsenin ruhu duymadan toplu taşıma zam geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’ya ait otobüslerin transferli geçiş ücretleri 1 kuruş arttırıldı. Hiç kimsenin haberi olmadan yapılan 1 kuruşluk zamma vatandaşlar tepkili.

Başkent’te kimsenin ruhu duymadan toplu taşıma zam geldi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’ya ait otobüslerin transferli geçiş ücretleri 1 kuruş arttırıldı. 

 

 

Haber verilmeden yapılan 1 kuruşluk zamma vatandaşlar tepkili.

 

 

Eylül ayında Ankara’da şehir içi ulaşıma yapılan yüzde 5’lik zammın üzerinden bir yıl bile geçmeden devreye giren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir fiyat artışı yaptı. Ancak bu kez yapılan zamlardan kimsenin haberi olmadı. Belediye ve EGO tarafından önceden haber verilmeksizin yapılan zam 15 Mart’ta yürürlüğe girdi. Transferli yolculuk yapan Başkentliler, bu tarihe kadar kullandıkları ikinci ve üçüncü araçlar için 58 kuruşluk tarife ödemekteydi. 15 Mart’ta gelen 1 Kuruşluk zam ile transfer bedeli 59 kuruşa yükselmiş oldu.

 

 

 

Günde 400 bin yolcu

 

Öte yandan Ankara’da ulaşım büyük ölçüde Ego’ya ait raylı sistemler ve otobüslerle sağlanıyor.

 

 

EGO’nun verdiği rakamlara göre Ankara’da her gün 400 bin vatandaş raylı sistemlerle yolculuk yapıyor.  Bu rakamın en az dörtte birinin ikinci ya da üçüncü araçları da kullandığı düşünülürse Belediye’nin kasasına günde bin TL’ye yakın para girecek.

 

 

H&H ÖZEL HABER/DORUK ÇAKAR