Eğitim-Sen; Katil sürüsü üç öğretmenimizi kaçırdı

Eğitim-Sen; Katil sürüsü üç öğretmenimizi kaçırdı
16 Ekim 2012 12:01

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk terörist PKK’nın eğitimi hedef almaya devam ettiğini belirterek, “Katiller sürüsü üç kadın öğretmenimizi ve bir hizmetlimizi kaçırdı, artık yeter” dedi.

Koncuk Siirt’in Pervari ilçesinde kaçırılan öğretmen ve bir hizmetliyle ilgili yazılı açıklamasında PKK’nın eğitimi hedef almaya devam ettiğini belirtti. Okulları yakan, öğretmenleri kaçıran, öğrencilerin eğitim almasına engel olmaya çalışan bölücü örgütün hainliğini hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Koncuk, “PKK’nın eğitim-öğretim hizmetlerini aksatmak, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını yıldırmak, korkutmak, onları bölgeden uzaklaştırmak, bölgedeki çocukların eğitim ve öğretim almasını engellemek için yaptığı bu tür eylemler tedbir alınmadığı takdirde son bulmayacaktır” dedi.

PKK’nın her geçen gün eylemlerinin şiddetini ve dozunu artırdığını da kaydeden İsmail Koncuk, “Katiller sürüsü, bilim yuvası okullarımızda öğretmenleri, eğitim çalışanlarını ve öğrencileri hedef tahtasına oturtarak, kirli emellerini hayata geçirme gayretindedir” dedi. PKK’nın iki dilli bir toplum yaratmak, insanlarımızı ayrıştırmak, onların arasına nifak sokmak için her yolu denediğini de bildiren Koncuk şöyle devam etti:

“Yeter artık! Öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarımızın kaçırılmasına, can güvenliklerinden yoksun olarak görev yapmalarına, okullarımızın saldırıya uğramasına isyan ediyoruz. Ancak katil sürüsü şunu çok iyi bilmeli: PKK o bölgede elini güçlendirmek, okulları ele geçirmek, öğrencileri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmek, velilerin çocuklarını okula göndermesine engel olmak için vatanını seven, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, büyük bir aşkla görev yapan öğretmenleri sindirmeyi, korkutmayı, yıldırmayı başaramayacaktır. Bu ülkenin onurlu, ilke sahibi, idealist öğretmenleri bölücü terör örgütünün tehditlerine boyun eğmez.”

İsmail Koncuk, devletin ivedilikle öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının kaçırılmasına karşı tedbir alması, onların can güvenliğini okullara yapılan saldırıları engellemesi gerektiğini kaydetti.