Durdurulan araçtan cephanelik çıktı

Durdurulan araçtan cephanelik çıktı
11 Eylül 2015 10:18

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde, polisin şüphe üzerine durdurduğu bir araçta yapılan aramada 2 roketatar, 12 anti tank roketatar ile çok sayıda mermi ve mühimmat bulundu.

 

 

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü’nün, PKK/KCK bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyonlarına devam ettiğini belirtilerek şöyle denildi;

 

“09.09.2015 günü akşam saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimiz Sur İlçesi Mardin Kapı Mezarlığı civarında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan çalışmalar sırasında, eski Mardin Yolu üzerinde seyir halinde olan iki araç, durumlarından şüphelenilerek durdurulmak istenmiş ancak bahse konu araçlar görevlilerimizi fark ederek ters istikamete kaçmaya çalışmıştır. Görevli ekipler tarafından kontrollü olarak durdurulan araçlar üzerinde yapılan aramada, araçlardan birinin bagaj kısmında 2 adet roketatar silahı, 12 adet anti tank roket atarı, 2 adet roket atar sevk motoru, 7.62 mm çapında 3 ayrı kutu halinde 1980 adet fişek ele geçirilmiştir. Konuyla alakalı M.E.E., A.B. ve A.Y. isimli şahıslar gözaltına alınmış, yapılan suç kaydı sorgusunda A.B. isimli şahısın PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak ve PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından kaydı olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmektedir.”

 

Kaynak: DİYARBAKIR, (DHA)