Durak; Başkan hala benim

Durak; Başkan hala benim
13 Eylül 2012 14:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 30 aydır görevden uzak tutulmasının hukuksuz olduğunu belirterek, “Halen Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkanıyım” dedi.

 
-“KORUMALARIMI GERİ ÇEKEBİLİRSİNİZ AMA, BENİ HALK KORUR”-

 
Durak, yaptığı yazılı açıklamada, 30 aydır hukuksuz olarak görevden uzak tutulduğunu dile getirdi. Evinde, işyerinde, arabasında resmi korumaları olduğunu bildiren Durak, korumaların kısa süre önce kendi bilgisi haricinde Valilikçe geri çekildiğini aktardı. Durak şöyle dedi:
“Dünkü B. Meclis toplantısında üyelerden biri, şahsıma resmi koruma verilmesini talep etmiş. Kendisine teşekkür ediyorum. Benim korunmaya ihtiyacım yok. Her zaman halkın içindeyim. Bana oy veren hatta oy vermeyen Adanalılar beni korur. 30 aydır hukuksuz olarak görevden uzak tutulmaktayım. Bu süre içerisinde evimde, işyerimde, arabamda ve arkamdaki arabada yakın resmi korumalarım vardı. Her nedense kısa bir süre önce, bilgim haricinde bunlar valilikçe geri çekildi.”
 
-“ÖLMEDİM, İSTİFA ETMEDİM, YARGI KARARI YOK”-

 
Durak, 40 yıllık 7,65 mm çapında taşıma ruhsatlı silahının da 3. sınıf emniyet müdürünün yazısıyla evimden alındığına dikkat çekti ve “Adana Emniyet Teşkilatı ile daima olumlu ilişkilerim olmuştur. Hatta Lojmanlarının bulunduğu bölgedeki seçim sandığında ,daima bana en yüksek oy çıkmıştır. Burada Belirmek istediğim, halen Adananın Büyük Şehir Belediye Başkanıyım. Sıfatımdan dolayı, gerekli saygınlığı Adanalılar adına beklemek zorundayım” dedi.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma ve incelemeler gerekçesiyle 2 aylık süre için 28 Mart 2010’de geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Durak, şunları ifade etti:
 
“Ne var ki, bu geçicilik, hukuksuz olarak kalıcı hale getirildi. Bakanlık uzaklaştırma kararından önce, AKP İl Başkanı ‘Aytaç Durak dönemi kapanmıştır’, daha sonra, AKP Genel Başkan Yardımcılığı yapmış bir Adana Milletvekili de ‘Aytaç Durak’ın siyasi hayatı bitmiştir’ sözleri ile Belediye Başkanlığımın sona erdiğini söylemişlerdir. Oysa belediye kanununun 44. maddesi, ‘belediye başkanlığının sona ermesi; ölüm hali, istifa, yargı kararı ile olur’ der. Allaha şükür ölmedim, istifa da etmedim. Yargı kararı da yok.”