Dünyada gündem Türkiye!

Dünyada gündem Türkiye!
12 Aralık 2016 09:09

Türkiye’yi yasa boğan terör saldırıları dünya medyasında geniş yankı buldu. Beşiktaş’taki canlı bombaların kendilerini infilak ettirmeleriyle açığa çıkan patlama sesinin duyulmasıyla birlikte, uluslararası ajans ve yayın kuruluşlarının İstanbul merkezli temsilcileri, gelişmeleri sosyal medyadan ve bağlı bulundukları kuruluşlardan dünyaya duyurdu.

 

 

 

 

İngiliz Guardian gazetesinin internet sitesinde, Kareem Shaheen ve Helena Smith imzasıyla yayınlanan haberde, “Beşiktaş Saldırısı’nın, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve başkent Ankara ile İstanbul’da düzenlenen terör saldırılarının ardından savaşım veren Türk milletini” sarstığı vurgulandı. Haberde, gerilimin PKK ile müzakerelerin sonra ermesiyle birlikte, son 18 aydır sabit bir şekilde yükseldiği aktarıldı ve sokağa çıkma yasakları ile Güneydoğu’da yaşanan gelişmeler hatırlatıldı.

 

 

Amerikan yayın kuruluşu CNN, dakika dakika gelişmelere yer verdiği haberini tanıkların ifadeleriyle işledi. İstanbul’da serbest yazarlık ve öğretmenlik yapan Christopher James, patlama yaşandığında bölgeye çok uzak olmayan bir otelde bulunduğunu söyledi. James, “Patlamayı duyabildik ve görebildik. Patlamadan sonra ses bize kadar geldi. Silah sesleri geldi ve sonrasında telefonum çılgınlar gibi çalmaya başladı” dedi. CNN, kapsamlı haberinde bu yıl Türkiye’yi sarsan terör saldırılarına da yer verdi.

 

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC‘nin internet sitesine yansıyan haberde, korkunç saldırıları terör örgütü PKK’nın kolu olan TAK’ın üstlendiği bildirildi. BBC’nin İstanbul Muhabiri Mark Lowen, patlamanın yaşandığı bölgenin hızla açıldığını ve insanların yere çiçekler bıraktığını yazdı. Lowen, “Türkiye’nin PKK, IŞİD ve darbe teşebbüsünün ardından 2016’yı kızgın, matemli ve daha kutuplaşmış olarak tamamladığı” yorumunda bulundu.