'Hayvan üreticileri adına soruyorum, bu nasıl destek?'

'Hayvan üreticileri adına soruyorum, bu nasıl destek?'
17 Ocak 2013 12:14

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 16 Ocak’ta TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği hayvan üreticilerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan aldıkları destekle ilgili sorunlarını H&H’ye anlattı.

 

H&H

Karaahmetoğlu, dün Meclis Genel Kurulu’nda  hayvan üreticilerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan aldıkları destek kredisiyle ilgili sorunlarını dile getirmişti. Bugünse konuyla ilgili Halkın Habercisi’ne açıklamalarda bulundu. 

“Hayvan üreticileri adına soruyorum, bu nasıl destek?’ diyen Karaahmetoğlu, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvan başına üreticiye 225 TL destek verdiğini ancak bu miktarın vergiler ve aidatlar kesildiğinde 17 TL’ye kadar düştüğünü açıkladı.

 

 

Görünüşte hayvancılığa destek verilirmiş gibi hava yaratılmak istendiğini belirten Karaahmetoğlu, ‘Ama 275 TL’den elde kalan miktara baktığımızda buna destek demek doğru olmaz. Bu kamuoyuyla dalga geçmektir. Destek adı altında verilen paranın vergi ve aidatlarla 17 TL’ye inmesi  gülünçtür. Dostlar pazarda görsün mantığı ile davranmanın hiçkimseye bir faydası yoktur’ dedi.

 

 

 

 

 

Tarımsal Kalkınma Kadın Kooparatifi’nde yaşanan aksaklıkları sorduğumuzda ise, ‘İlçe kaymakamlıkların öncü olduğu bu uygulama da 23 yeşil kartlı kadına, hayvan desteği veriliyor. 2 süt ineği verilen bu kadınlara her türlü desteğin verileceği ve 2 sene ödeme istenmeyeceği söyleniyor ama gerçekte öyle olmuyor ve verilen sözler tutulmuyor. Masraflar kendi ceplerinden çıkınca hanımlar evde sıkıntı yaşıyorlar ve bu durum aile içinde büyük problemlere sebep oluyor. Bu yüzden bu tür uygulamalar yapılırken pratikte işe yarayıp yaramadığı takip edilmelidir’ dedi.