DOKTOR, BOĞAZINI BIÇAKLA KESEREK İNTİHAR ETTİ

DOKTOR, BOĞAZINI BIÇAKLA KESEREK İNTİHAR ETTİ
2 Ekim 2011 16:22

MERSİN’de annesi ile birlikte yaşayan aile hekimliği yapan 41 yaşındaki Dr.Mehmet Şakir Berksun, kapandığı odasında boğazını bıçakla keserek yaşamına son verdi.6 aydır işyerine gitmediği ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Dr. Berksun’un, geçen yıl da bacağına ilaç enjekte ederek intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

 

Saat 14.00 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı Piri Reis Mahallesi Silifke Caddesi üzerinde bulunan Orkide Apartmanında meydana geldi. Apartmanın 4’üncü katındaki dairesinde 70 yaşındaki annesi Nefise Berksun ile birlikte yaşayan Kazanlı Sağlık Ocağında Aile Hekimi olarak çalışan Mehmet Şakir Berksun, annesine ‘Hakkını helal et’ dedikten sonra odasına geçip kapıyı kilitledi.

Oğlunun kendine zarar vermesinden endişelenen anne Nefise Berksun, hemen polisi ve 112 ekiplerini aradı. Olay yerine gelen polisler ile sağlık ekipleri, doktorun odasına kapıyı kırarak girdi. Kapıyı açanlar, doktoru kanlar içinde yerde buldu. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Dr. Mehmet Şakir Berksunun boynundaki şah damarını bıçakla keserek intihar ettiğini belirledi.
Oğlunu kanlar içinde gören anne Nefise Berksun da fenalık geçirdi. Komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan yaşlı kadına, sağlık ekipleri de müdahale etti.

 

İntihar eden  doktorun 6 aydır işyerine gitmeyerek Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde psikolojik tedavi gördüğü ve bazı sıkıntıları olduğu belirtildi. Doktor Mehmet Şakir Berksunun geçen yıl içinde de kendi bacağına bir ilacı iğne yaparak intihar girişiminde bulunduğu, kaldırıldığı hastanede kurtarıldığı öğrenildi.

Ceset, otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

DHA