Devrimci Memur Hareketi Zanlıları Adliye'de

Devrimci Memur Hareketi Zanlıları Adliye'de
22 Şubat 2013 13:17

İzmir’de, terör örgütü DHKP-C’ye bağlı Devrimci Memur Hareketi adlı oluşuma yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 2’si vergi memuru, 13’ü öğretmen 15 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın talimatıyla Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 28 kentte, terör örgütü DHKP-C’ye bağlı Devrimci Memur Hareketi adlı oluşuma yönelik operasyon yapıldı. KESK Genel Merkezi’nde de aramanın yapıldığı geniş kapsamlı operasyonda, kamu görevlilerinin bulunduğu 167 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

 

 

Operasyonun İzmir bölümünde ise 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, 2’si vergi memuru 15 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 2’si Antalya, 3’ü ise Aydın’da yakalandı. Örgütün talimatı doğrultusunda nezarethanede açlık grevi yaptıkları belirtilen zanlılardan, henüz 2 aylık bebeği olan öğretmen S.K. ise savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bugün işlemleri tamamlanan aralarında S.K.’nin de bulunduğu 15 kişi, sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi.

 

 

 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE YAPILAN SALDIRIYI TEBRİK ETMİŞ

Zanlılardan, öğretmen H.A.’nın, Devrimci Memur Hareketi’nin İzmir sorumlusu olduğu, İstanbul’da terör örgütü mensuplarıyla yaptığı görüşme sırasında yapılan ortam dinlemesinde, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne yapılan ve güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili, “Güzel iş yaptınız. Bu ülkeden tüm ABD’lileri kovacağız” diye konuştuğu ileri sürüldü. Zanlıların, bağlı bulundukları sendikaların üst yapılanmasını ele geçirerek terör örgütü DHKP-C’ye maddi ve manevi menfaat temin edilmesini sağladıkları da kaydedildi. Ayrıca, operasyon kapsamında ele geçirilen dökümanlarda yapılan araştırmada, zanlıların, özellikle lise öğrencilerini hedef alarak, terör örgütüne kazandırmak için nasıl çalışılacağını belirten talimatname şeklindeki kitabı kullandıkları iddia edildi.