Deveye diken…

Deveye diken…
29 Haziran 2018 10:30

Market reyonlarında söylene söylene dolaşan insanlar.. Sebze meyve alıp tartıya gelenler, kasalara ödeme yapanlar, asgari ücretten daha düşük paraya köle gibi çalışan market elemanlarıyla dertleşiyorlar!..

 

 

Metin ALTAY H&H YORUM

 

 

Kimileri, fiyatları görünce alacağından vazgeçip asık suratla terkediyor… Herkes birbirine “bu millete müstehak” diyor!… 9 Liradan limon, 10 liradan barbunya fasulye,7 liradan taze fasulye,kilosu 25 liradan ilaçlı hormonlu diye herkesin aslında kaçtığı ama çaresizlikten zaman zaman aldığı tavuk parçaları vs deki fiyat zıplamalarına isyan ediyorlar…Gelen tepkilerden sonra apar topar Suriye’den getirildiği söylenen sadece “IŞİD” patatesi 2 liradan … Yalnız bu kez tereddütten yanına uğrayan yok söylenen çok…Soğan hâlâ 7 lira !.. Üreten, 50 kuruşa satamayıp ürünü dökerken, bu işte bir acayiplik var dedirtiyor herkese!.. Henüz onun ithali yok!..

 
Millet, fiyatlar ve seçim sonuçlarından mutsuz, herkes birbirine “dikeni seven deveyi” anlatıyor. Deve dikeni sever ve yermiş, diken damağını kanatır, kanın tadı hoşuna gider, dikenin lezzetli zanneder yemeğe devam edermiş … Bir süre sonrada kansızlıktan ölürmüş…Fiyatların seçimlerden sonra zıplayacağı belliyken, sebep olanların seçimden başarı ile çıkması bu işte bir iş var dedirttiğine göre, bu bir “deveye diken, sürüye seven” hikayesidir; yapacak bir şey yok, her tavır müstehakını bulur …

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Çankaya’ya Bekir Ödemiş
Ölsünler mi?
Adaylığını açıkladı, ilgi büyüktü