Demirtaş'tan İmralı açıklaması

Demirtaş'tan İmralı açıklaması
8 Ocak 2013 12:45

BDP’li Demirtaş’tan merakla beklenen İmralı açıklaması geldi.

 

 

 

 

 

 

 

Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Demirtaş, hayatını kaybeden Şerafettin Elçi’yi rahmetle andı. 2013 yılının barış yılı olmasını dileyen Demirtaş, Zonguldak’ta iş cinayeti sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Gazeteci Metin Göktepe’yi de anan Demirtaş, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Barışın kansız, silahsız bir müzakere ile nasıl gerçekleştirileceğini herkesin değerlendirmesi gerektiğini belirten Demirtaş, çözümün tek yolunun müzakere olduğunu vurguladı.

 

 

Olayın aleniyat kazanmasının değerinin bir kat daha artırdığını dile getiren Demirtaş, çok geç kalınmış bir gelişme olduğunu ancak 14 yıl sonra kısmen şeffaf olarak bu girişimin başlatılmasının önemli ve değerli olduğunu kaydetti. Yıllarca bunun için çok bedeller ödediklerini anlatan Demirtaş, yeri geldiğinde taşlandığını, coplandıklarını ancak söylemekten de geri durmadıklarını, bu sebeple bu kazancı önemsediklerini ifade etti.

 

 

 

Öcalan için ‘teröristbaşı, bebek katili’ dendiğini hatırlatan Demirtaş, İmralı’da görüşülmeye başlandığını, iç barışın da ancak böyle sağlanacağını vurguladı. Siyasi bir konunun ancak siyasetçilerin devreye girmesiyle çözüleceğini belirten Demirtaş, destek olan herkese teşekkür etti.

“YENDİYSENİZ NEYİ MÜZAKERE EDİYORSUNUZ”

‘Hele hele askeri operasyonlar, tutuklamalar devam edecekse, bunun adına da entegre proje denilerek bu süreç sürecekse kimse birbirini yormasın. Silahsız kansız olsun acısız olsun, ama kimse hükümetin ciddi politikası vardır demesin. Öyle yendik, bitirdik, ezdik, şimdi sıra teslim almaya geldik yaklaşımını kimseye anlatamazsınız. Zaten İmralı’ya giden heyetiniz de böyle denmediğini biliyor. Yendiyseniz neyi müzakere ediyorsunuz? Yenme ve yenilme üzerine kurduğunuz diyalog süreci sakıncalı olacaktır.’