Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılar için dünya liderlerine mektup yazacak

Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılar için dünya liderlerine mektup yazacak
19 Eylül 2015 22:38

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılar için dünya liderlerine mektup yazıp sığınmacıları ülkelerine kabul etmelerini isteyecek.

 

Başbakan Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile yaptığı görüşmede, ” Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız” dedi. Ayrıca Davutoğlu Suriyeli sığınmacılar için dünya liderlerine mektup yazıp, sığınmacıları ülkelerine kabul etmlerini isteyecek.

 

“SİZİ KABUL ETMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNACAĞIM”

 

Başbakan Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile yaptığı görüşmede BM Genel Kurulu’nda meseleyi gündeme getireceğini söyleyip ” Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım” dedi.

 

“DÜNYA LİDERLERİNE MEKTUP YAZACAĞIM”

 

Çankaya Köşkü’ndeki bir saat süren görüşmeye ilişkin Başbakan Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile yaptığı görüşmede, ” Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım. Her türlü imkanı seferber edeceğiz Sizden ricam, bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız. Bayramda sizi gitmek istediğiniz şehir ve kamplarda misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Biz Suriyelilerin Ege Denizi’nde ya da yollarda ölmesini istemiyoruz” dedi.