Çok Sevilen Anasınıfı Etkinlikleri

Çok Sevilen Anasınıfı Etkinlikleri
11 Ağustos 2021 13:05

Hayatımız boyunca çocukluğumuzu özler dururuz çünkü çocukluk, hepimizin hayatındaki en masum ve en dertsiz dönemdir. Peki, kendi çocuklarımızın iyiliği için neler yapıyoruz? Onları ahlaklı ve nitelikli bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Okul öncesi etkinlikleri olarak da kabul edilen anasınıfı etkinlikleri ile onların kişilik ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bazen etkinlik bulmakta zorlanıyoruz ama inanın bir etkinlikten bile sayısız farklı etkinlik türetmek mümkün. Gelin şimdi en sevilen anaokulu etkinliklerine birlikte bakalım.

 

 

Çocuklar İçin En Güzel Anasınıfı Etkinlikleri

 

Anasınıfı etkinliklerinin uzun süre devam ettirilebilmesi için çocuklar tarafından çok sevilmesi şarttır. Çocuk, sevmediği oyunu 1-2 kere oynadıktan sonra sıkılır ve bir daha oynamak istemez. Dolayısıyla onun beğenilerini ön planda tutarak aşağıdaki listeden kendi oyununuzu seçmenizi öneririz.

 

  • 100 Tane Yüzüm Var: Çocuklar, taklit ve drama çalışmalarını genelde çok severler. İşte bu etkinlik de onlardan biri. Bu etkinlik için karton, kağıt ve kalem gibi temel malzemelere ihtiyacınız var. Kartonlardan bir surat büyüklüğünde parçalar kesin. Bir kağıda çeşitli ifadelerde yüzler çizin. Mesela gülen, kızan, ağlayan, şaşıran yüzler gibi. Ardından çocuğunuza bir ifade verin ve onu kendi yüzüne tutarak kızma taklidi yapsın. Bu etkinliği çocuğunuzla birlikte de yapabilirsiniz, onun arkadaşları ile yapmasını da izleyebilirsiniz.
  • Aykırı Sorular: Çocukların artık daha fazla evde vakit geçiriyor olması gerçeğinden hareketle onların da eğleneceği anasınıfı düzeyindeki etkinlikler sunmanız gerekiyor. Sadece çocuğunuz ve sizin birlikte oynayabileceğiniz basit ama çok keyifli bir oyun “Aykırı Sorular” Bunun için yapmanız gereken tek şey, çocuğunuza aykırı sorular sormak ve böylece onun hayal gücünü zenginleştirmek. Bu sorulara örnekler arıyorsanız aşağıdaki soruları referans alabilir ve kendi sorularınızı oluşturabilirsiniz:
    • Ben bir eşya olsaydım, ne olurdum? Neden?
    • Sen bir bulut olsaydın, nerelere uçardın?
    • Ellerin şimdiki yerinde olmasa nerede olabilirdi? Neden?
    • En sevdiğin ağaç/çiçek hangisi? Peki, neden?
    • Dünyadaki en zor iş hangisi? En kolay iş hangisi?
  • Öyleyse Böyle Yap: Çocukların zihinsel becerilerini güçlendirmek için harika oyunlardan biri bu oyun. Ayrıca dikkat ve anda kalma becerilerinin de gelişimine destek oluyor. Şartlı yönlendirmelere göre çocuğunuzun bir şeyler yapmasını istemeniz gerekiyor. Mesela şu tip soruları ve yönergeleri sunabilirsiniz:
    • Eğer masa bir hayvan ise alkış yap. Değilse iki elini ileri uzat.
    • Evler yemek yerse tek ayak üstünde dur. Yemezse sağ elini kaldır.
    • Kelebekler okula giderse zıpla. Gitmezse kendi etrafında dön.
    • Fil, köpekten ağırsa anneni yanaklarından öp. Değilse yere otur.
  • Dijital Anasınıfı Etkinlikleri: Okul öncesi dönemde kullanılabilecek sayısız egzersiz var ancak çocukların teknolojiye düşkünlüğü de göz ardı edilemez. Çocuklar için teknoloji bir öcü değil. O, hayatlarının tam ortasında yer alan bir nimet. Sadece kontrol altında tutmak ve sınırlandırmak gerekiyor. Bu noktada anne-babaların yardımına koşacak bir uygulama var: MentalUP! Günlük sadece 20 dakikalık egzersizlerle çocukların hem ekran başında daha az zaman geçirmesine yardımcı olan hem de zihinsel becerilerini güçlendirmelerine destek sağlayan dijital anasınıfı oyunu MentalUP’ı şimdi inceleyin.
  • Bilmece Etkinliği: Çocukların en çok eğlendiği etkinlikler arasında yer alan bilmeceler, hem kolay biçimde uygulanabilmesi hem de herhangi bir ek oyun gerecine ihtiyaç duyulmaması nedeniyle en çok tercih edilenler arasındadır. Siz de günün herhangi bir saatinde çocuğunuza bir bilmece sorarak onu sınayabilir, yaratıcı düşünme becerilerinin gelişimine destek olabilirsiniz. Ayrıca bilmeceler; çocukların özgüven, sosyal iletişim ve analitik düşünme becerilerinin gelişimine de destek olur.