Çok güzel birşey yaptı

Çok güzel birşey yaptı
8 Temmuz 2015 17:30

Prof. Halacoğlu bu açıklamayı zorda ve savunmada kaldığı için yaptı ama bu vesileyle varolan ama altta yatan ve kamuoyuna karşı telaffuz edilmeyen bir gerçeğin cerahatini akıtmış oldu.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

Kısaca adım adım hatırlayalım önce…

 

Deniz Baykal Tarafsız Bölge programında, Yusuf Halacoğlu’nun TBMM Başkanlık seçimlerinden önceki gün CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’e Deniz Baykal’ı desteklemelerinin önünde bir mani olmadığını ve grubun serbest bırakılacağını söylediğini açıkladı.

 

Ardından Halacoğlu yayına bağlanarak, “Hayır, ben böyle demedim, ‘Bahçeli ile görüşün ve Baykal’a desteği Bahçeli’den isteyin’ dedim” dedi.

 

Ardından Levent Gök yayına bağlandı ve inandırıcı biçimde Halacoğlu’nun bunları söylediğini yineledi.

 

Levent Gök’ün açıklamalarından belliydi ki, Levent Gök doğruyu söylüyor, Halacoğlu ise, bilhassa da Bahçeli’den çekindiği için yalanlamak zorunda olduğu bir durumda.

 

Fakat yalanlasa da, Halacoğlu savunma yapmaya devam etmek ihtiyacında hissediyor kendisini.

 

Zira MHP, AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sahip olmasına imkan vermiş durumda ve muhalif seçmen bundan dolayı kızgın ve mutsuz.

 

İşte Halacoğlu, MHP’nin pozisyonunu savunmak için bize o çok önemli ve belirleyici gerçeği, “Biz Baykal’ı destekleseydik, AKP bizim için dinsiz partiyi desteklediler derdi” diyerek, ifşa ediyor ve cerahati akıtıyor.

 

AKP ile MHP arasındaki tahteravalliyi işte Halacoğlu’nun cerahatini akıttığı bu gerçek belirliyor CHP konusunda.

 

AKP hem seçmenine sürekli olarak CHP’nin dinsiz bir Alevi partisi olduğu yönünde nerdeyse Kuzey Kore lideri kadar iğrenç bir propaganda yapıyor, MHP de AKP’nin bu iğrenç baskısından fena halde etkileniyor ve korkuyor.

 

Zira MHP CHP’ye en küçük bir hamle yaptığında, AKP alttan alta ve bilhassa da AKP-MHP seçmeninin karıştığı alanlarda iğrenç ataklarına başlıyor.

 

MHP bunu hep ve doğrudan izliyor ve biliyor.

 

Kamuoyuna bunu açıkça telaffuz edemiyor çünkü bir de laik kamuoyu var oy aldığı ve bunu açıkça söylese hem zamanın ölçülerinin çok altında birşey söylemiş olacak hem de laik seçmen kızacak.

 

Ama işte, MHP’nin normalde hiç açıklamayacağı bu durumu, Halacoğlu zorda kaldığı bir anda ağzından kaçırıyor.

 

Diyeceksiniz ki, MHP eskiden Ecevit zamanında CHP ile çok da güzel işleyen bir koalisyon yaptı…

 

Doğru ama o zaman Türkiye’de nerdeyse Kuzey Kore lideri kadar iğrenç bir dinsiz-Alevi söylemi yoktu ki; Tayyip E. henüz siyaset sahnesine ülkeyi ele geçirecek biçimde çıkmamıştı ki…

 

O zamanlar biz herşeye rağmen normal bir Türkiye idik.

 

Bu arada…

 

Bahçeli muhakkak, eminim Halacoğlu’na bu, “AKP bize dinsiz derdi” açıklamasından dolayı da, Levent Gök’e kendi bilgisi dışında Baykal’ı destekleyebileceklerini söylemesine de kızdı.

 

Ama şu an belli etmiyor, olayın soğumasını bekliyor.

 

Gerçi Halacoğlu’ndan vazgeçeceğini sanmıyorum ama onun kulağını bir çekecektir, emin olun.

 

Ki, bu olayda Haalcoğlu’nu ben hiç suçlamıyorum.

 

Zira Halacoğlu Meclis Başkanlığı seçiminden hemen önce elbette kendi içinden AKP’nin seçimi almasını hiç istemiyordu.

 

Bunu Bahçeli ile açık açık konuşamıyordu. (Bahçeli ile öyle açıktan doğrudan, fikrinizi söyleyerek konuşamazsınız, annemin dedesi Tahsin Çavuş’dan bile serttir)

 

Bahçeli de o gün henüz daha tam net birşey söylememişti.

 

Yusuf Halacoğlu da, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök odasına gelip, destek isteyince muhtemelen, “Tabii, biz de Baykal’ı tercih ederiz, grup da serbest bırakılacak ama siz yine de Bahçeli ile konuşmayı deneyin” dedi.

 

Ama Bahçeli ile konuşmayı denemek ne mümkün, kabul bile etmezdi zaten Levent Gök’ü.

 

Bir de, Halacoğlu Levent Gök ile konuştuğu saatlerde kuvvetle muhtemel Bahçeli’nin ertesi gün öğlen saatlerinde yapacağı, “Biz kendi adayımız dışında kimseye oy vermeyeceğiz, bizim adayımızın adı yoksa pusulada, demek ki, boş oy çıkacak bizden” açıklamasından habersizdi.

 

Bahçeli de bence uzun süre, hatta seçimin olacağı güne kadar karar veremedi ama sonunda AKP’nin saldırılarıından dolayı oluşan çekince galebe çaldı.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Demek ki bir değişiklik yok
Özgür Özel’i yakından tartmak istiyor
Almanya Cumhurbaşkanı ve İmamoğlu