CHP’li Barut: AFAD, AKP’den CHP’ye geçen belediyeye hibe ettiği araçları geri çekti!

CHP’li Barut: AFAD, AKP’den CHP’ye geçen belediyeye hibe ettiği araçları geri çekti!
2 Mayıs 2024 09:52

Adana’da Aladağ Belediyesi AKP’den CHP’ye geçti. Bu sonucun ardından AFAD’ın belediyeye 9 yıl önce hibe ettiği 3 iş kamyonunu geri çektiler. Aynı şeyi AFAD, CHP’li yönetime geçen Karataş Belediyesi için de yaptı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’ye geçen belediyelere yönelik engelleme girişimlerine Meclis’te tepki gösterdi. Halkın seçimde net bir irade ortaya koyarak AKP iktidarına açık bir uyarıda bulunduğunu aktaran Barut, “Seçim sonucunda CHP’ye geçen belediyelerde halka hizmet götürmek için hibe edilen iş kamyonlarını geri çekiyorlar. İntikam hırsıyla belediyelerimizi değil halkımızı cezalandıranlar, ilk seçimde sandıkta yine tokadı yiyecekler! Yanlışa dur deyin!” dedi.

 

“HAZIMSIZLIKTIR”

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Halkımızın desteğiyle 31 Mart seçimlerinde çoğu yerde belediyeleri kazandık. Halkımızın seçimde net olarak sarı kart gösterdiği AKP iktidarı ve yandaş medyası, genel seçimde de kırmızı kart görmekten kaçmaya çalışıyor. Bunu da halkın mesajını doğru okuyarak değil, yalan yanlış algı operasyonları ve hazımsızlıklarıyla yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 

 

“İŞ KAMYONLARI GERİ ÇEKİLDİ”

 

 

Türkiye’nin birçok yerinde belediye yönetimlerinin değiştiğini anımsatan, borç yüküyle devraldıkları belediyelerde büyük sorunlar olduğuna işaret eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

 
“Halkımızın çok büyük teveccühü ile Adana’da Aladağ Belediyesi AKP’den CHP’ye geçti. Bu sonucun ardından AFAD’ın belediyeye 9 yıl önce hibe ettiği 3 iş kamyonunu geri çektiler. Aynı şeyi AFAD, CHP’li yönetime geçen Karataş Belediyesi için de yaptı. Halka hizmet götürmek için hibe edilen iş kamyonlarını geri çektiler. Bu şekilde adeta intikam hırsıyla belediyelerimizi değil halkımızı cezalandıranlar, ilk seçimde sandıkta yine tokadı yiyecekler! Bunlar akıl alır ve kabul edilebilir değildir. Artık yanlışa dur deyin!”