CHP'ye Genel Başkan Adayı

CHP'ye Genel Başkan Adayı
28 Kasım 2011 16:14

“Gün ola harman ola”

“Gün ola harman ola”

 

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayda genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna karşılık, “Ben siyaseti ihanet odaklı hiç yapmadım. Genel Başkanın vekili olduğum sürece aklımdan böyle şeyler geçmez ama gün ola harman ola” dedi.

 

Yalova’daki irtibat bürosunda basın mensupları ile bir araya gelen İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Haklılığım tescil edildi herhalde diyen İnce, “Artık koro halinde bana cevap vermeye başladılar. Sayın Canikli meclis kürsüsünü ihale peşinde koşan milletvekillerini savunmak için kullanıyor. Ve kıblelerini ballı ihalelere çevirmiş olanlar suçluluk telaşı içerisindeler” dedi.

 

“AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE ÇOK SAYIDA CAMİ YIKILDI”

 

“Onların görülmeyen yüzlerini göstermeye devam edeceğim” diyen CHP’li İnce, “AK Parti iktidarı döneminde çok sayıda cami yıkıldı. Nasıl cami yıktıklarını göstereceğim. AKP iktidarı döneminde, tüm il başkanlarına bir yazı yazacağım. Hangi ilde kaç tane cami yıktı AKP? AKP, cami yıkma şampiyonudur. Bunları yakında açıklayacağım, araştırıyorum. Ben Malatya’daki camiyi gösterince pek çok vilayetten partililerimiz beni aradı. ‘Bizde de var bir tane’ dediler. Bunlar altı dükkân üstü cami, bunların projeleri bu. Mimar Sinan’ın torunlarına böyle cami yakışır mı? İsmet Paşa harp için kullanmıştı camileri bunlar şimdi camileri rant için kullanıyorlar. Bunları tek tek açıklayacağız” dedi.

 

PROGRAMA DAVET ETTİ

 

AK Partili Canikli ve Gedikli’yi televizyonda tartışma programına davet ettiğini söyleyen İnce, “Canikli, kendi liderini bir pehlivana benzetmiş. Pehlivan ama arenayı görünce, sahayı görünce arazi olan bir pehlivan. Hiçbir tartışma programına çıkmıyor. Ben şimdi sizlerin aracılığınızla sesleniyorum: Sayın Canikli, benimle hangi televizyon kanalında, saat kaçta nerede istersen, tartışmaya var mısın? Sayın Gedikli’ye de şunu söyleyeyim: yıllardır milletvekilisin meclis kürsüsünde seni bir defa gördüm. Onun haricinde görmedim. Onların ikisi birlikte gelsin televizyonda Türkiye’nin sorunlarını tartışalım, hangi konuyu istiyorlarsa. Terörü, Türkiye ekonomisini, siyaset kurumunu ve eğitimi tartışalım. Onların gerçek yüzlerini ortaya koyayım. Benim karşıma çıkacak cesareti varsa o Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekilinin, ikisini beraber davet ediyorum. Gelsinler, bakalım o çakma pehlivanlık nasıl oluyormuş onlara göstereyim. El öpme meselesi var, o da ilginç. Bizim kültürümüzde muhatabımıza saygı vardır, el etek öpmek yoktur. Biz etek dizinde büyütülmüşlerden değiliz. Biz ne Bush’un elini öperiz, ne Hikmet Yar’ın önünde diz çökeriz. Ama CHP’li bir milletvekili olarak kendisine teklifim, halkın huzurunda konuları tartışmak. Yüreği varsa, cesareti varsa, televizyonlar orada ben de buradayım” dedi.

 

“CHP, ONLAR İÇİN KAFASINA İNEN BALYOZ OLACAK”

 

Bülent Gedikli’nin CHP için ‘takoz parti’ demesiyle ilgili de konuşan İnce, “CHP, onlar için kafasına inen balyoz olacak. Takoz ile balyozu karıştırmış o. Onların kafasında balyoz olacağız biz” dedi.

 

Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan İnce, “Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ben genel başkan olacağım demekle genel başkan olunmaz. Zamanı gelince herkes ne olursa onu olur. Sosyal bir olaydır CHP genel başkanlığı. Ben şu anda grup başkan vekiliyim. Genel Başkanın vekiliyim. Ben siyaseti ihanet odaklı hiç yapmadım. Genel Başkanın vekili olduğum sürece aklımdan böyle şeyler geçmez ama gün ola harman ola” şeklinde konuştu.

 

DHA