CHP’nin Meclis Başkanvekili’ni bir de benden dinleyin…

CHP’nin Meclis Başkanvekili’ni bir de benden dinleyin…
1 Kasım 2017 08:49

En son söyleyeceğimi, yazımın başında söyleyeyim; Yaşar Tüzün, yani CHP’nin yeni Meclis Başkan Vekili ADAM’dır… Kavgadan kaçınmaz, merttir, yaşının çok ötesinde bir siyasi tecrübeye sahiptir, tabanın içinden gelmiştir. Babasının soyadı ile, lobilerin gücü ile paraşütle inerek makam kapanlarla kıyaslanamayacak kadar usta bir siyasetçidir.

 

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

Şahsımı tanıyanlar bilir; çok nadir övgü yazısı kaleme alırım ama konu Yaşar Tüzün ise kalıbımı ortaya basmaktan geri duramam.
Öncelikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen, Akif Hamzaçebi gibi güçlü bir ismi, 76 vekilin oyunu alarak ezici bir farkla yenmesi, Tüzün’ün şahsi yeteneğinin eseridir. İnsan ilişkilerinde parti içinde güler yüzü ve espri kabiliyeti ile bambaşka bağlar kuran Tüzün’ü, gerektiğinde de Meclis oturumlarında AKP’li, MHP’li, HDP’li hatta CHP’li vekilleri sert bir dille uyarırken, otoriter bir üslupla izleyeceğiz…

 

 

Yıllarca Bilecik gibi bir ilin belediye başkanlığını yapan Tüzün, halk ve tabanla olan derin geçmişini, ön seçimde Genel Merkez’e rağmen 1. sıradan vekil adayı çıkarak göstermiştir. Henüz otuzlu yaşlarındayken, gençlik kollarından gelerek milletvekili çıktığı günden bu yana Tüzün; lidere saygıda kusur etmeyen ama kimsenin önünde de inanmadığı zaman, biat edip el pençe durmayan bir karaketere sahiptir. Kılıçdaroğlu döneminde, partinin Muharrem İnce ile daha başarılı olacağını düşündüğünden, parti içi muhalefette aktif bir şekilde yerini, yiğitçe almaktan da geri kalmamıştır.

 

 

O nedenle CHP’de değişim ve dönüşüm açısından, muhalefet saflarındaki bir ismin, Meclis Başkanvekili seçilmesini gelecek adına önemsiyorum.

 

 

CHP içinde genç sayılacak olan bir yaş olan 51 yaşındaki birinin bu göreve gelmesi de bir başka önem arzediyor. Genel itibariyle CHP’nin başkanvekilleri oldum olası; 60 yaşın üzerindeki kişilerden belirlenmiştir. Bu kez şükür ki öyle olmadı!

 

 

Tüzün geçtiğimiz yerel seçimlerde de Çankaya Belediyesi için aday adayı olmuştu. Swiss Otel’deki tanıtım toplantısına katılmıştım. Bir çok aday adayının tanıtım toplantısına davet üzerine iştirak etmiştim. Ancak Tüzün’inki farklıydı; bir tek Tüzün aday toplantısında eşi ve çocuklarını sahneye çağırarak, katılımcılar huzurunda onlara kendisine verdikleri desteklerden ötürü, özellikle eşine yıllardır, siyasi mücadelesindeki katkılarından dolayı teşekkür edip herkesin ortasında samimice sarılmıştı… Bu erkek egemen siyasi arenamızda, bir çok hemcinsimin unuttuğu incelikte bir davranıştı ve beni derinden etkilemişti.

 

 

Yazıma son verirken, şunu belirmek istiyorum; samimi, içten pazarlıkçı olmayan, cesur, kendine güvenen, atadan babadan CHP’li, Atatürkçü bir Meclis Başkanvekili’ne hep birlikte tanıklık edeceğiz. Vatana millete hayırlı olsun.

 

 

Engin BALIM Twitter