CHP'nin İstanbul adayı

CHP'nin İstanbul adayı
20 Ekim 2012 08:50

Yerel seçim tarihi tartışmaları devam ediyor.

Seçimlerin erkene alınmasının gündeme gelmesiyle birlikte partilerin büyükşehir beldiye başkanı adayları da merak konusu oldu.

Yurt gazetesinden İdris Akyüz’ün gündeminde de CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı vardı. Akyüz, ‘Gürsel Tekin, açıkça bu adaylığa talip’ yazdi.


İşte Akyüz’ün yazısının o bölümü;

Eveleyip gevelemenin âlemi yok! CHP’de Gürsel Tekin, açıkça İstanbul Büyüksehir Belediye Başkan adaylığına talip. ..

Gelecek yıl kasım ayı içerisinde yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’un kazanılacağına ve 2015’te de AKP iktidarına son verileceğine yürekten inanıyor! Benim tespitim böyle…

Gürsel Tekin’i uzun yıllardır tanırım. İyi bir CHP’li ve bana göre “Türk insanının ortalaması” bir siyasetçidir. Bu bakımdan toplumun her kesimiyle rahatça diyalog kurabiliyor. Kimileri buna “popülarite” der ama bana göre; “sokakta karşılığı olan” biridir.

İSTANBUL TÜRKİYE’DİR

Gürsel Tekin, bir süre önce (geçen mart ayında) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na gidip, İstanbul’a talip olduğunu söyledi… Ondan sonra da CHP’nin İstanbul ile ilgili parti içi politikalarından daha çok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın nasıl kazanılacağına kafa yormaya başladı. Süreç içerisinde, İstanbul ile ilgili kimi önemli tespitlerini ve AKP yönetiminin hatalarını basın toplantıları düzenleyerek kamuoyu ile paylaştı! Şu sıralarda proje bazında İstanbul için neler yapılması gerektiği üzerinde hummalı bir çalışma sürdürüyor.

Gürsel Tekin diyor ki; “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır! İstanbul demek Türkiye demektir!”

Doğru! Yerel seçimlerdeki başarı, genel seçim başarısını beraberinde getirir. Yerel seçimlerde İstanbul’u kaybeden AKP’nin, genel seçimlerde ayakta kalma şansı kalmaz. Hele buna bir de Ankara eklenirse…

KARADENİZLİ SEÇMEN

Tekin’in anlattığına göre; en önemli sorun; CHP’nin İstanbul’daki seçmen profili… CHP Türkiye mozayikini yansıtan İstanbul’un her kesiminden yeterli oyu alamıyor. Özellikle de Karadeniz kökenli seçmenden…

Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun, Rize, Sinop ve Kastamonuluların ancak yüzde 12’ye yakını CHP’ye oy veriyor…

Peki, nasıl olacak da böylesi bir kısırdöngünün önüne geçilecek? İstanbul’daki Karadenizli seçmenin oyunu almak için CHP’nin ne yapması lazım?