CHP’nin 14 Mayıs stratejisi: Hızlı değil doğru veri açıklamak

CHP’nin 14 Mayıs stratejisi: Hızlı değil doğru veri açıklamak
18 Nisan 2023 09:53

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs’ta 31 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi “Hızlı değil doğru veri açıklama” stratejisi ile hareket edeceklerini belirterek, “YSK’yı kontrol eden, YSK’ya yansıyan sonuçlar ile CHP Genel Merkezi’ne gelen sonuçlar birbirini tutmuyorsa itiraz eden, kontrol eden bir anlayış ile süreci takip ediyor olacağız. YSK’dan önce CHP, Türkiye’ye en doğru sonuçları duyuracaktır, emin olun” dedi. ( ANKA)

 

 

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçime sayılı gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimi işlerken; sandık güvenliği de bu süreçte en çok tartışılan konuların başında geliyor.

Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs’ta yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde, seçim güvenliği için aldıkları önlemleri anlattı.

Adıgüzel, son 1 yıldır CHP’nin sandık görevlendirme çalışması yaptığını ve oluşturdukları seçim güvenliği komisyonunda görevlendirilecek isimlerin tek tek kontrol edildiğini açıklayarak, sandık başına gidecek isimleri eğitim verdiklerini söyledi.

 

 

Adıgüzel, şunları aktardı:

 

 

“Parti okulumuzun 2 bin eğitmeni Türkiye’deki 973 ilçeyi birer parti eğitmenine zimmetledi. Tek tek görevlileri arattık. Görevi kabul ediyor mu, telefon numarası doğru mu, telefon ile ulaşılamıyorsa ulaşılamıyor notunu düştük, telefonu yanlışsa yanlış olduğu notunu düştük ve ilçe başkanlığımıza geri döndük. ‘Bu arkadaşımız görevi kabul etmedi, lütfen sil. Bu arkadaşımızın telefonu yanlış, düzelt. Bu arkadaşımız telefonunu açmıyor, uyar. Telefonumuz açsın’ diyerek, elimizdeki listenin en verimli hale gelmesini sağladık.
Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) asıl sandık sayılarını bekliyoruz. Asıl sandık sayısı dediğimiz, artık hangi okulda hangi sandık kurulacak, bu sandıktaki seçmenler kim? Yurtiçi ve yurtdışında bu veriyi bekliyoruz. Henüz göndermediler, gönderir göndermez bu defa ilçe başkanlıklarımız yoğun bir çalışma içine girecekler ve görevlileri atayıp, ilçe seçim kurullarına teslim edecekler. Sonrasında biz Türkiye’de kaç görevli atadığımızı net bir şekilde görüyor olacağız.”
“1 CHP’Lİ, 2 MİLLET İTTİFAKI ÜYESİ”
“Millet İttifakı bileşenleri ile de iletişim halindeyiz. 1 yıla yakın süredir orada da oluşturduğumuz seçim güvenliği komisyonu var” diyen Adıgüzel, “Onlarla da elimizdeki verileri paylaşıyoruz. Aynı zamanda tecrübe paylaşımı yapıyoruz. İnsan kaynağının Türkiye’nin 7 bölgesine, 81 ile, 973 ilçeye eşit dağılmasına, her sandıkta en az 1 CHP’li en az 2 Millet İttifakı görevlisi olmasını sağlamak için ciddi bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.

 

 

“236 BİN KİŞİNİN 150 BİNİ 2019’DAN SONRA VATANDAŞ OLDU”
Adıgüzel, 235 bin kişiden 150 bininin 2019 yılından sonra seçmen olduğuna dikkat çekerek “2019 seçimleri sonrası Türkiye’de pasaportun nasıl satıldığının gerçek göstergesidir. 1 daire alana, belli kağıtlara 500 bin dolar yatırana ya da 50 kişi çalıştırana, nasıl Türkiye’nin pasaportu 250 bin, 400 bin dolara satılmış, bunu da net bir şekilde görüyoruz” dedi.

 

 

“AA GÜVENİRLİĞİNİ YİTİRDİ”
Adıgüzel, seçim akşamı “Hızlı değil doğru veri açıklama” stratejisi ile verileri açıklayacaklarını vurgulayarak, “YSK’yı kontrol eden, YSK’ya yansıyan sonuçlar ile CHP Genel Merkezi’ne gelen sonuçlar birbirini tutuyor mu? Tutmuyorsa itiraz eden, kontrol eden bir anlayış ile süreci takip ediyor olacağız. Hızlı sonuç açıklama stratejimiz yok ama vatandaşı adım adım bilgilendiriyor olacağız. 31 Mart akşamında nasıl bir stratejiyle ilerlediysek 14 Mayıs akşamı da stratejimiz vatandaşı bilgilendiren bir süreç. Ama şunu da tüm Türkiye biliyor ki, Anadolu Ajansı kim kazandı dese Türkiye’de ve dünyada kimse inanmaz. Çünkü Anadolu Ajansı güvenirliğini yitirmiştir” diye konuştu.

 

 

“YSK’DAN ÖNCE TÜRKİYE’YE CHP EN DOĞRU SONUÇLARI DUYURACAK”
Adıgüzel, “Tüm seçmenlerden, 85 milyon vatandaşımızdan rica ediyorum, CHP’nin açıklamasını beklesinler. Cumhurbaşkanlığı için 24 saat, milletvekilliği için 48 saat itiraz sürelerimiz var. Bu süreleri en doğru ve verimli şekilde kullanalım. Bir milletvekilimizin eksik çıkmasını engelleyelim. Cumhurbaşkanı adayımızın da her oyunu kontrol edelim. Sonrasında YSK’dan önce CHP, Türkiye’ye en doğru sonuçları duyuracaktır, emin olun” dedi.