CHP'lilere biber gazı

CHP'lilere biber gazı
1 Temmuz 2012 20:11

Sivas olaylarının 19. yıl dönümü dolayısıyla Gebze’de yürüyüş düzenleyen 600 kişilik CHP’li grup ile gruptakilere tepki gösteren bazı kişiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

CHP Gebze ilçe örgütünce Sivas olaylarının yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş sırasında CHP’lilerin yanından geçen yaklaşık 10 kişilik başka bir grup, bozkurt işareti yapıp, tekbir getirerek CHP’lilere tepki gösterdi.
 
CHP’li grubun arasında bulunan bazı kişilerin kendilerine tepki gösteren gruptakilere yönelmesi üzerine yaşanan kısa süreli gerginlik, çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerince biber gazı sıkılarak engellendi.
 
Aralarında CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in de bulunduğu bazı kişiler, sıkılan biber gazından etkilenirken, yaşanan gerginliğin ardından yürüyüşüne devam eden CHP’li grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.
 
Olaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Gebze Emniyet Müdürü Abdülkadir Demir, yapılan müdahale için inceleme başlatacaklarını belirterek, diğer gruptakilerin tespit edilmesine yönelik de çalışma yürüttüklerini söyledi.
 
Öte yandan, polisin sıktığı biber gazından etkilenen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş www.gercekgundem.com ‘a konuştu: ‘Biz yürüyüş yaparken, 10-12 kişilik bir grup partililerimizi provakete etmeye çalıştı. Grubumuza yönelik tahrikler artınca bazı arkadaşlarımız bizleri provokete çalışanlara tepki gösterdi. Gösterinin olduğu yerde kısa süreli bir gerginlik oluştu. Gebze polisi grubumuza saldırı girişiminde bulunan kişileri dağıtma bahanesiyle hepimizin üstüne biber gazı sıktı. Biber gazından ben ve tüm arkadaşlarımız etkilendik. Polis bu arada jop da kullandı, birçok CHP’li arkadaşımız polis jopuyla darp edildi. Arkadaşlarımız hastaneden rapor aldılar. Polisin bu tutumunu Meclis’e taşıyacak ve sorumlulardan hesap sorulmasını sağlayacağız” dedi.
 
CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ise, polisin arkadaşlarına yönelik tutumunu kınadığını söyledi.