CHP’li Yılmaz: Rejim değişikliğini onlara teslim etmeyeceğiz, bedeli neyse de onu ödeyeceğiz

CHP’li Yılmaz: Rejim değişikliğini onlara teslim etmeyeceğiz, bedeli neyse de onu ödeyeceğiz
30 Aralık 2016 16:15

CHP’li Yılmaz, başkanlık teklifi için, “Bunu böyle 10 günlük alelacele bu rejim değişikliğini onlara teslim etmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bunun bedeli neyse de onu ödeyeceğiz” dedi.

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen anayasa değişikliği teklifine konuştu.

 

 

 

Yılmaz şöyle dedi:

 

 

“Tek adam rejimini ve diktatöryasını kurmak için alelacele Meclis’i zorlayıp bütün teamülleri zorlayıp Türkiye’de bir rejim değişikliğine kalkışmak AKP’nin kalkışması bizim asla kabul edeceğimiz bir konu değildir. Biz bu sistemi Ulusal Kurtuluş Savaşından sonra kurduk. Bunu böyle 10 günlük alelacele bu rejim değişikliğini onlara teslim etmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bunun bedeli neyse de onu ödeyeceğiz. Meydanlarda ödeyeceğiz. Sokaklarda ödeyeceğiz ve bu diktatöryayı Türkiye’nin başına musallat etmeyeceğiz.”

 

 

 

SURİYE

 

 

 

Suriye’de yaşananlara işaret eden Yılmaz, “AKP kendini dış politikada rezil etti Suriye konusunda ama Moskova’daki deklarasyon ve akabinde ortaya çıkan fırsat penceresi esasen Türkiye için hayırlı olmuştur” dedi.

 

 

 

“BELKİ DE NATO’DAN ATILMIŞ OLACAK”

 

 

 

Avrupa Birliği ile ilişkilere değinen Yılmaz, “Avrupa Birliği ilişkilerimizde güven bunalımı had safhaya ulaşmış bulunmakta. Türkiye zaten bu rejim değişikliğini kendi içerisinde yaparsa zaten Avrupa Birliği dosyasını kendiliğinden kapatmış olacak. Avrupa Konseyi üyeliğini kapatmış olacak. Belki de NATO’dan atılmış olacak” diye konuştu.

 

 

 

Suriye’deki ateşkese ilişkin soruya Yılmaz, “Eğer üç garantör ülke gerçek manada kontrol ettikleri unsurları tutabilirlerse Suriye genelinde bir ateşkesin sağlanması mümkün olabilir” yanıtını verdi.

 

 

 

“AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNİN DE DAHİL OLMASI GEREKİR”

 

 

 

Yılmaz, “Ne yapıp edip bu ateşkesle ilgili bir noktaya Amerika Birleşik Devletlerinin de dahil olması gerekir. Çünkü yapacağı negatif veya pozitif katkılar Suriye ölçeğinde önem taşıyacaktır” diye ekledi.