CHP’li Yılmaz: Haymana’da tacizle suçlanan müdürü koruyan bir güç mü var?

CHP’li Yılmaz: Haymana’da tacizle suçlanan müdürü koruyan bir güç mü var?
16 Şubat 2017 11:53

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, hem Ankara’nın, hem de Türkiye’nin gündemine oturan Haymana’da 100 erkek öğrencinin cinsel taciz ve istismara uğradığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

 

 

 

 

Ankara Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde okul müdürü S.K’nın erkek öğrencilere okulun pansiyonunda cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiasını Başbakan Binali Yıldırım’a soran Yılmaz, bu kişinin Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş’ın yeğeninin eşi olup olmadığının açıklanmasını istedi. Yılmaz, “Müdür S.K.’nın hakkındaki iddialara rağmen görevinde kalmasında kim ya da kimlerin etkisi olmuştur?” diye sordu.

 

 

 

MÜDÜR SERBEST BIRAKILDI

 

 

 

Yılmaz, verdiği soru önergesinde, Ankara Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’ne 2014 yılında atanan okul müdürü S.K. hakkında erkek öğrencilere okulun pansiyonunda cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığına ilişkin haberlerin basında yer aldığını anımsattı. Soruşturmanın doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişler eliyle yürütüldüğü öğrenildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

 

 

“Haymana Cumhuriyet Savcılığı’nın 20 Ocak 2016’da konuyla ilgili soruşturma dosyası açtığı, idari tahkikatın devam ettiği belirtilmiştir. İddialara göre, taciz ve istismar iddialarıyla ilgili olarak BİMER’e başvuran öğrenci sayısının 100 civarında olduğu belirtilmektedir. Hakkında 14 Şubat 2016’da gözaltı kararı verilen müdür S.K.’nın, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edilmiştir.”

 

 

 

“İDDİALAR DOĞRU MU?”

 

 

Okul Müdürü S.K.’nın çok sayıda öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunduğu iddialarının doğru olup olmadığının açıklanmasını isteyen Yılmaz, “Bu iddialar doğru ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığına yönelik bilgiler gerçeği yansıtmakta mıdır? Soruşturma başlatıldıysa hangi tarihte başlatılmıştır ve önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle hukuki son durumu nedir?İddialar doğrultusunda öğrencilerle ilgili olarak BİMER’e yapılan başvuru sayısı kaçtır? BİMER’e yapılan başvuruların ardından Bakanlık tarafından müfettiş görevlendirildiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

 

 

 

Müdürün öğrencilere taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen Ankara Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nin pansiyonunda kaç öğrencinin bulunduğunu soran Yılmaz, pansiyonda 200 öğrencinin kaldığı, bunların yarısının kız, yarısının erkek olduğu, okul müdürü S.K.’nın kendisine pansiyonda özel oda yaptırıp, burada kaldığı iddialarının gerçek olup olmadığının açıklanmasını istedi.

 

 

 

EDİRNE’DE DE TACİZ ETTİ Mİ?

 

 

 

CHP’li Yılmaz, okul müdürü S.K.’nın 2014 yılında hangi gerekçeyle Ankara Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’ne tayin edildiğinin açıklanmasını isteyerek, “S.K.’nın Edirne’de görev yaparken de görev yaptığı okuldaki kız çocuklarına tacizde bulunduğu iddiaları doğru mudur? Müdür S.K.’nın hakkındaki taciz ve istismar iddiaları ortadayken, Ankara Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’ne atanmasının gerekçesi ve mevzuattaki yeri nedir?” diye sordu. 2014 Yönetici AtamaYönetmeliği’ne göre, 8 yıllık öğretmenlik yapan kişilerin idareci olabildiğini, müdür S.K.’nın idari tecrübesi olmadan müdür olarak atandığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Yılmaz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

 

 

“-Okul müdürü S.K. iddia edildiği gibi Aktif Eğitimciler Sendikası’na üye midir? Sırf bu sendikaya üye oldukları için çok sayıda eğitimci açığa alınıp, mesleklerinden ihraç edilirken, S.K.’nın görevine devam etmesinin gerekçesi nedir?

-Müdür S.K.’nın, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş’ın yeğeninin eşi olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise S.K. hakkındaki iddiaların akrabalık bağı dolayısıyla Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görmezden gelindiği ve yok sayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? İlçe Milli Eğitim Müdürü Yurtdaş hakkında önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle açılan soruşturma veya soruşturmalar var mıdır? Var ise içeriği nedir?

-Müdür S.K.’nın hakkındaki iddialara rağmen görevinde kalmasında kim ya da kimlerin etkisi olmuştur? Bu kişiyi kim ya da kimler korumaktadır? Çok sayıda çocuğu taciz ettiği iddialarına rağmen gözaltına alınan S.K.’nın serbest bırakılmasında bazı siyasilerin etkisi olmuş mudur? Olmuş ise bu kişiler kimlerdir?

 

 

 

SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL ÖĞRETMENLER DE KORKUDAN SUSMUŞ

 

 

 

-Okula ait pansiyon hangi tarihte ve kim tarafından yaptırılmıştır? Söz konusu pansiyonun irtibatlı olduğu dernek, vakıf, cemaat var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?

-Söz konusu lisede görev yapan diğer öğretmenlerden bazılarının cinsel taciz ve istismarla ilgili uzun zamandır duyumları olduğu, fakat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haklarında soruşturma açacağı endişesiyle herhangi bir girişimde bulunmadıkları iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır?”

 

 

“KORUYUCU GÜÇ VAR MI?, VARSA KİM?”

 

 

 

CHP’li Yılmaz, olayın takipçisi olacaklarını vurgulayarak, “Eski görev yerinde hakkında benzer suçtan iddia ve soruşturma olduğu belirtilen bu kişi, herhangi bir yönetim tecrübesi olmaksızın ve mevzuatın gereklerini taşımadığı halde Haymana’ya tayin edilmesiyle birlikte okul müdürü yapılmıştır. Bu defa hakkında söz konusu olan vahim iddia ve şikayetlere rağmen bu kişinin tutuklanmayıp, serbest bırakılmış olması, idari olarak korunup gözetilen bu şahsın, hukuken de korunduğunu akla getirmektedir. Böyle bir koruyucu güç var mıdır? Varsa kimdir öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.