CHP’li Tutdere: Dört tane domates, üç tane soğan dönemi başladı!

CHP’li Tutdere: Dört tane domates, üç tane soğan dönemi başladı!
4 Mart 2022 11:40

CHP Esnaf Masası Heyeti Erzurum programı kapsamında bölge esnafını tek tek gezerek esnafların yaşadıkları sorunlara kulak veriyor.

 

 

 
Erzurum programı kapsamında bir manavı ziyaret eden TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, esnafın yaşadığı sorunları dinledi, vatandaşın geldiği içler acısı duruma şahit oldu.

 
Vatandaş Meyve Sebzeyi Artık Taneyle Alıyor

 

 
Erzurum Palandöken’de manavlık yapan esnaf, Milletvekili Tutdere’nin ziyareti sırasında vatandaşın geldiği acı tabloyu gözler önüne serdi. Manav esnafı vatandaşın artık meyve sebzeyi taneyle aldığını dile getirerek vatandaşın ekonomik kriz karşısında çaresizce çırpındığını ifade etti.

 
Manav esnafı Milletvekili Tutdere’ye, “Vatandaş çok almış sayın vekilim, vatandaş bu hale geldi. 4 tane domates alabilmiş. Kiloyla meyve sebze almak yok artık. Dört tane domates, üç tane soğan birkaç tane soğan, birkaç tane de elma alabilmiş vatandaş. Tane dönemi başladı. Vatandaş dört tane salatalık almış, vatandaş ne yapsın, ne yapsın?” dedi.

 

 
Maliyetlerin Altından Kalkamıyorum

 

 
Elektrik faturalarında yaşanan fahiş artışlara da değinen manav esnafı artan maliyetler yüzünden personel çıkardığını, dile getirerek, “Elektrik 2 bin lira geliyordu bu ay 7.500 lira geldi. 11 tane personel çalışıyordum şu anda 7’ye düşürdüm. Önümüzdeki ay 2 kişi daha çıkaracağım. İşçileri çıkarıyorum çünkü maliyetlerin altından kalkamıyorum. Dükkân dönmüyor, kazanç yok.” İfadelerini kullandı.