CHP’li Tutdere: Cumhurbaşkanı Erdoğan ruhsal olarak kötü durumda!

CHP’li Tutdere: Cumhurbaşkanı Erdoğan ruhsal olarak kötü durumda!
29 Ekim 2021 11:28

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

Milletvekili Tutdere yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı’na yapılan linç girişimini izletmesine sert tepki göstererek, ‘Bu durum Cumhurbaşkanın ruhsal anlamda çok kötü bir durumda olduğunun göstergesi’ ifadelerini kullandı.

 

 

Tehdit Siyaseti Artık Karın Doyurmuyor

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit içeren söylemlerle videonun bitirilmiş olmasının kaygı verici bir durum olduğunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, “İktidar Türkiye’yi yönetme kabiliyetini kaybetti. Germe siyaseti yeniden devreye girilecek. O ekranlara pazarda hiçbir şekilde alışveriş yapamayan yoksulların fotoğrafını gösterip ondan ders alması gerekirken Genel Başkanınıza yapılan linç girişiminin görüntülerini göstermesi şu anda Cumhurbaşkanın ruhsal anlamda çok kötü bir durumda olduğunun göstergesidir.İktidar büyükelçileri tehdit etmekten, Genel Başkanımızı ve diğer muhalefet partilerin Genel Başkanlarını tehdit etmekten vazgeçsin. Tehdit siyaseti artık karın doyurmuyor. Milletimizin bu siyasete prim vermediğini, onlar da en yakın seçimde görecekler.” dedi.

 

 

İktidarın Tehdit Politikası Sonuç Vermeyecek, Türkiye’nin Gerçek Gündemini Değiştirmeye Güçleri Yetmeyecek

 

 

İktidarın Türkiye’nin gerçek gündeminden kopmuş olduğunu, baskı ve tehdit siyaseti ile Türkiye’yi yönetmeye çalıştığını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Cumhurbaşkanı da dahil herkes şundan emin olsun. Ne Cumhuriyet Halk Partisi’ninGenel Başkanı ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri ne de örgütlerimiz hiçbir zaman korkuya, baskıya, tehdide boyun eğmez. Biz milletimizin hizmetinde çalışmaya devam edeceğiz. Genel başkanımız da bizlerde bir santim geri adım atmayacağız. İktidarın bu baskı politikası, bu tehdit politikası, bu şantaj politikası da hiçbir şekilde sonuç vermeyecektir. Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmeye güçleri yetmeyecektir. Türkiye’nin gerçek gündemi yokluktur, yoksulluktur, işsizliktir. Şu anda Türkiye’nin gerçek tablosunun masaya yatırılması ve sorunların çözümü konusunda muhalefete çağrı yapılması gerekirken tersi bir şekilde, iktidarın yapması gerekeni muhalefet yapıyor. Çünkü iktidar yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. CHP vatandaştan gelen talepleri de dikkate alarak sorumluluğunu yerine getirecek ve sorunların çözümüne katkı sağlayacak.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

 

2022 Bütçesinde Faizciye, Rantçıya ve Yandaşa Kaynak Var, Vatandaşa Kaynak Yok

 

 

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nde bir avuç tefeciye, faizciye, rantçıya ve yandaşa kaynak olduğunu fakat bunlar dışındaki kesimlere dönük herhangi bir kaynak olmadığını vurguladı.

Bütçede bir avuç tefeciye, faizciye, rantçıya ve yandaşa kaynak ayrıldığını fakat bunlar dışındaki kesimlere dönük herhangi bir kaynak olmadığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “Bütçe tartışılmadan, konuşulmadan, dövizdeki yükseliş karşısında eridi gitti. Bu bütçenin Türk parasının hızla değer kaybetmesi karşısında halka umut olma şansı zaten yoktur. 2022 yılı bütçesinde tütüncünün, emekçinin, çiftçinin olmayacağı gerçeği ortada. Çok büyük derin bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Ancak iktidar bu krizi kabul etmiyor. Bu krizi kabul etmiş olsaydı bütçeyi ona göre planlardı. Ancak bugünkü görüntülere baktığımızda iktidar başka işler peşinde.” ifadelerini kullandı.