CHP’li Tüm: OHAL bahanesiyle CHP’li belediyelerin çalışmaları engelleniyor!

CHP’li Tüm: OHAL bahanesiyle CHP’li belediyelerin çalışmaları engelleniyor!
15 Ağustos 2017 09:18

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, OHAL kapsamında belediye başkanlarına konulan “yurtdışı yasağını” Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesinde ‘kaç belediye başkanına yurtdışına çıkış izni verilmediğini’ soran CHP’li Tüm, ‘İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının son bir yılda kaç defa yurtdışına çıktığını’ da sordu.

 

 

Belediye başkanları için düzenlenen yurtdışı izni şartının yeniden düzenlenmesi için hükûmete çağrı yapan CHP’li Tüm, konuya ilişkin şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl OHAL gerekçesiyle bir genelge çıkarılarak belediye başkanlarının yurtdışına çıkış izni İçişleri Bakanlığına bağlandı.? Bu genelge bahane edilerek bir yılı aşkın süredir belediye başkanlarımızın yurtdışına çıkışı hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi şekilde engelleniyor. Bakanlığın başkanlara izin vermeme gerekçesi FETÖ’yse, hangi belediye başkanlarının FETÖ’yle bağlantısı olduğunu, kimlerin terör örgütüne yardım ettiğini, kimlerin arsaları parsel parsel peşkeş çektiğini, kimlerin belediyenin kaynaklarını damadıyla FETÖ’ye teslim ettiğini, kimlerin bylock kullandığını herkes çok iyi biliyor. İçişleri Bakanlığı kimlerin dolaylı ya da doğrudan FETÖ’yle bağlantısı olduğunu bilmiyorsa, arşivlere bakmasını öneriyorum. FETÖ bahanesiyle kimse CHP’li belediyelerin çalışmalarını, kendi bölgesine daha fazla katkı sağlama çabasını engelleyemez. Şu an uluslararası festivallerin en yoğun olduğu bir dönemde, yurtdışı yasağı belediyelere ve bölge halkına zarar vermekten başka bir şeye yaramamaktadır. Hükûmeti konuya ilişkin bir an önce yeni bir düzenleme yapmaya çağırıyorum.”

 

 

CHP’li Tüm önergesinde İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti:

 

 

Bahsi geçen genelgeye dayanarak yurtdışına çıkış izni verilmeyen kaç belediye başkanı vardır? Bu bel?ediye başkanlarının partilere göre dağılımı nasıldır?
Bakanlığınıza yurtdışına çıkış izni için kaç belediye başkanı başvuruda bulunmuştur? Bunlardan kaçına izin verilmiştir? İzin verilenlerin siyasi partilere göre dağılımı nedir?
Balıkesir ilinde yurtdışına çıkmasına izin verilmeyen belediye başkanları kimlerdir? İlgili başkanlara yurtdışı çıkış izni verilmemesinin gerekçesi nedir?
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana kaç defa yurtdışına çıkış yapmıştır?
Söz konusu yasakla ilgili yeni bir düzenleme planlanmakta mıdır? Yasakların belediye sınırları içinde yaşayan halkı olumsuz etkilemesinin nasıl engellenecektir?