CHP’li Tekin’den gizli görüşme açıklaması

CHP’li Tekin’den gizli görüşme açıklaması
26 Mart 2015 16:57

CHP liderinin İzmir’de iş adamlarıyla yaptığı gizli görüşmeyle ilgili CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin konuştu. Tekin, toplantının iş adamlarının isteği üzerine, gizli tutulduğunu söyledi.

 

 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’ye destek veren 8 işi adamıyla yaptığı sırg örüşmeyle ilgili konuştu. Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Kılıçdaoğlu’nun hemen her görüşmesi basına haber verilir, basına görüşme içeriği konusunda bilgi aktarılır. Ancak dün buna bir istisna oldu; Kılıçdaroğlu, bir grup iş adamıyla bir otelde bir araya geldi. Toplantı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. O toplantıyı, toplantıda hazır bulunanlardan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin konuştu.

 

 

Tekin, toplantının iş adamlarının isteği üzerine, gizli tutulduğunu söyledi ve ekledi: “İktidarın iş adamlarına baskısı yüzünden otel köşelerinde buluşuyoruz. Böylesi, sıkıyönetim dönemlerinde bile yaşanmamıştı…”

 

 

Görüşmeye katılan iş adamlarının kimliklerini, “onların böyle istemesi nedeniyle” açıklayamayacağını söyleyen Tekin, “çoğunluğu daha önceki seçimlerde AKP’ye oy vermiş bir grup iş adamıyla bir araya geldik. Bize, yaşadıkları rahatsızlıkları anlattılar” dedi.

 

 

“HUKUKUN OLMADIĞI YERDE SERVET DE OLMAZ DEDİLER…”

 

 

İş adamlarının toplantıda, daha önceleri CHP’nin “hukuk ve demokrasi” vurgusuna çok önem vermediklerini anlattıklarını söyleyen Tekin, şöyle konuştu: “Ancak bu toplantıda, yaşadıkları baskılar nedeniyle, CHP’nin neden hukuk ve demokrasiye bu kadar vurgu yaptığını anladıklarını söylediler. Hatta bir tanesi, ‘Anladık ki, hukukun olmadığı yerde servet olmaz’ dedi. İktidarın, üzerlerinde kurduğu baskıyı anlattılar. Ve ilk kez, devletin kurumlarının yerli yerine oturması, hukukun yeniden hakim kılınması için CHP’ye oy vermeye niyetli olduklarını anlattılar. Bunu Türkiye’nin geleceği için yapacaklarını söylediler.”