CHP'li Tekin: Yürekleri varsa televizyonda karşımıza çıksınlar

CHP'li Tekin: Yürekleri varsa televizyonda karşımıza çıksınlar
3 Mart 2013 11:37

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Sabah haberlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 8 dakika, CHP’ye 1 saniye yer veriyorlar. Hepinizin huzurunda hangi kanalı isterlerse istesinler Türkiye’nin meselerini konuşmak için ‘Hodri meydan’ diyoruz, yürekleri varsa herhangi bir televizyonda karşımıza çıksınlar” dedi.

 

 

Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’nde, CHP İlçe Teşkilatı’nın verdiği kahvaltıya Tekin’in yanısıra CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, ilçe başkanları, CHP’li belediye başkanları, MHP İlçe Başkanı Vedat Terdi, DP İlçe Başkanı Kadir Olçum, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

Burada yaptığı konuşmada Tekin:


“Genel Başkanımız’ın dün İzmir’de programı vardı, programında 10 ayrı yerde konuştu. Sabah haberleri izlerken Sayın Erdoğan’ı 8 dakika yayınladılar, CHP’yi ‘yeşillik olsun’ diye 1 saniye geçtiler. Otoriter bir dönemle karşı karşıyayız. ‘Neden daha sert muhalefet yapmıyorsunuz, neden daha fazla konuşmuyorsunuz?’ cümleleriyle karşı karşıya kalıyorum. Hepinizin huzurunda söylüyorum ki hangi kanalı isterlerse istesinler Türkiye’nin meselerini konuşmak için ‘hodri meydan’ diyoruz, yürekleri varsa herhangi bir televizyonda karşımıza çıksınlar. Türk medyasını denetim altına alınca zannetti ki ‘Her yeri denetim altına alırım.’ Sosyal paylaşım sitelerinde Sayın Başbakan’ın videoları görülüyor. Önce ‘Beyaz’ diyor, 48 saat geçmeden ‘Siyah’ diyor. Bunu da yabancı paylaşım sitelerinde görüyorsunuz. İktidar bundan rahatsız olmuş ‘Videoyu yasaklayın’ diyor, elin adamı sizi dinler mi?”
dedi.

Tekin, “Sayın Başbakan’ın kriterlerinde şu var; AKP eleştirilmeyecek, AKP’nin yolsuzlukları yazılmayacak, laf söylenmeyecek. E ne söyleyeceksin, oturup kalkıp CHP’ye hakaret edeceksin, senin gazetecilik kriterin bu, sen bu kadar kabadayısın. Wikileaks’e neden kabadayılık yapamadın seninle ilgili ‘8 ayrı bankada şu kadar parası var’ dedi. Dava bile açamadınız. Sayın Baykal’la ilgili bir belge açıklandı İsviçre bankalarında, ‘Kızının parası var’ diye. Sayın Baykal 10 avukat tuttu ‘Bunu ispatlayacaksınız’ dedi.” diye konuştu. 


‘SENİN AVUKATINI BİZ TUTARIZ’

Wikileaks belgesiyle ilgili Başbakan Erdoğan’ın dava açması durumunda avukatlık giderlerini karşılayacaklarını ifade eden CHP’li Tekin, “Sayın Başbakan senin avukatlarını biz tutarız, sen dilekçeni yaz CHP’de çok avukat var. Geçen gün ‘Biz zenciyiz’ diyor. Türkiye’nin zencisiymiş. Allah bu zenciliği hepimize nasip eder inşallah. Siz nasıl zencisiniz; çocuklarınız katrilyon sahibi. Eğer alın teriyle kazanılmışsa helal olsun hiç kimsenin itirazı yok ama iktidar olanaklarını kullanarak zenginleşiyorsanız 74 milyon yurttaşın eli yakanızda olacak” diye konuştu.

Komşu ülkelerle dostken düşman olunduğunu ve Adana, Gaziantep ile Hatay ekonomilerinin perişan bir hale geldiğini savunan Tekin, 2010 yılında Başbakan’a güvenenlerin, Suriye’de çeşitli ekonomik yatırımlarda bulunduğunu, ancak hepsini bırakıp Türkiye’ye dönmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Türkiye’nin bugün patriot füzeleriyle korunduğunu dile getiren Tekin, “Allah hem bu beladan, hem AKP belasından bizi korusun. Gerçekten başımıza bela oldu” dedi.

Oslo görüşmelerinin ortaya çıkmasının ardından, Başbakan Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na haraketler yağdırdığını öne süren Tekin, “Sayın Başbakan, ‘Terörle mücadele siyasetle müzakere ederiz, hiç kimse bizi terörle aynı masaya oturtamaz’ dedi. Masanın bir başında Başbakan bir başında Abdullah Öcalan. Abdullah Öcalan düşüncelerini söyledi, sayın Başbakan’ın düşüncelerinin de ne olduğunu merak ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından, İlçe Başkanı Özcan Kaçar tarafından Gürsel Tekin’e Kırkağaç kavunu hediye edildi.