CHP’li Tekin, Bakan Şimşek’e acı biber gönderecek!

CHP’li Tekin, Bakan Şimşek’e acı biber gönderecek!
3 Eylül 2023 12:05

Türkiye’nin ekonomik zorluklarına dikkat çeken CHP’nin 27. dönem milletvekili Gürsel Tekin, fiyat artışlarına karşı simgesel bir eylem planladığını açıkladı.

 

 

Tekin, yaşanan ekonomik zorlukları hükümete aktarmak için Maliye Bakanı’na acı biber göndermeyi planlıyor.

Bu hafta Gürsel Tekin’in düzenlediği “Dert Masası,” Türkiye’nin önemli sembollerinden biri olan Kasımpaşa’da toplandı. Bu semt, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doğup büyüdüğü yer olarak biliniyor.

Gürsel Tekin, Kasımpaşa’da yaptığı açıklamada, bir kadının sözünü paylaşarak herkesi düşünmeye davet etti. Kadının ifadesi, toplumun karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntının boyutlarını çarpıcı bir şekilde özetliyor: “Biz zaten ekmeğe aşa ulaşamıyoruz, çocuklarım doysun diye doğal olarak açlık grevindeyim.”

Tekin, “Kasımpaşa’da ki bu annenin çaresizliğini ve ekonomik zorlukları anlatan cümlesi, Türkiye’nin genelindeki durumu özetliyor: “Biz zaten ekmeğe aşa ulaşamıyoruz, çocuklarım doysun diye doğal olarak açlık grevindeyim.” Bu ifade, ülkedeki birçok ailenin yaşadığı maddi sıkıntıları ve geçim mücadelesini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Dedi

 

 

“KASIMPAŞA’DA BİR HALK EKMEK BÜFESİNDEN YÜZLERCE KİŞİ ASKIDA EKMEKLE GEÇİNİYOR”

 

 

Halk Ekmek büfesinden ekmek alan vatandaşlarla sohbet eden. Tekin, “Sayın Cumhurbaşkanının doğup büyüdüğü mahalleye geldik. Kasımpaşa gibi bir yerde halk ekmekten yüzlerce kişi askıda ekmek almak için geliyorsa oturup düşünmek lazım. Bu nasıl oluyor o zaman. Reisi buraya bir çağıralım. Doğduğu büyüdüğü mahalle burası” diye konuştu.

Tekin, Kasımpaşa’da esnaf ziyaretleri yaptı, halkla sohbet etti ve fiyatları inceledi. Pazar yerindeki yüksek fiyatlarla ilgili endişelerini dile getirdi ve bu konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e iletmek için pazardan aldığı biberleri ona gönderme sözü verdi. “Fiyatlar düşmediği zaman bu biberleri size göndereceğim” dedi.

 

 

Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

 

“Durum burada vahim. Kasımpaşa’da gerçekten sorunlar çok derinleşmiş. Hiçbir değişim yok. Yoksulluğun, sefaletin kol gezdiği bir noktaya gelmiş. Bu durumu iktidar mensuplarının bilgisine sunmak için özellikle Kasımpaşa’da dert masasını kurdum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğup büyüdüğü yer bile böyleyse gerisini siz düşünün. Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları, her geçen gün daha fazla insanın hayatını etkiliyor. “Yoksullaştığımızı biliyoruz,” diyor Tekin ve bir litre sütün kırk lira, bir yumurtanın beş lira olduğunu belirtiyor. “Neyle nasıl geçinecek bu vatandaş?” diye soruyor ve gıda ihtiyaçlarının yanı sıra kiralar, faturalar, sağlık ve eğitim harcamalarının da arttığını belirtiyor.

Tekin’in en çok dikkat çeken noktası, bebek bezlerinin fiyatı oldu. Tekin, “Vatandaş bir bez almış. Yüz on lira. O da en ucuz marka. Bari KDV’ni kaldırın ya. Allah’tan korkun. Ne olursunuz ya. Mamanın KDV’ni kaldırın. İnsanlarımız çocuklarına bez alamayacak duruma gelmiş” Derin bir fakirlik yaşıyoruz. Bu fakirlik, tüm sosyal dengeleri alt üst etmiş durumda.” Diye konuştu

Gürsel Tekin, bu durumu hükümete aktarmak için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir kargo göndermeyi de planlıyor. Aldığı acı biberi göstererek fiyatlardaki “acı tabloyu” vurgulayan Tekin, “Menemeni ağlatamazsın Sayın Mehmet Şimşek. En kısa zamanda bu fiyatlar düşürmezsen, sana şu biberi göndereceğiz. Şimdi bu biberi satın alıyorum ve postayla gönderiyorum” dedi