CHP'li Tekin: AKP mitinglerine katılanların yarısı memur!

CHP'li Tekin: AKP mitinglerine katılanların yarısı memur!
27 Mayıs 2013 13:30

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, haftasonu Kadıköy’de yapacakları miting için “Bu miting sadece CHP’nin mitingi değil, milyonlarca mağdur yurttaşlarımızın bir arada olabileceği demokrasi ve özgürlük için meydan okuyabileceği bir miting olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, Beyoğlu’ndaki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın toplantısıyla 1 Haziran’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Kadıköy’de yapılacak “Demokrasi ve Özgürlük için Meydan Okuyoruz” mitingiyle ilgili  açıklamalarda bulundu. Toplantıda miting ile ilgili bilgiler veren Gürsel Tekin, demokrasi, özgürlük ve barış için Kadıköy Meydanı’nda milyonlarca yurttaşın ‘Bende özgürlük ve demokrasi talep ediyorum’ diyebilecekleri bir miting yapacaklarını söyledi. Miting için daha çok deniz uluşamını tercih ettiklerini söyleyen Gürsel Tekin, Zeytinburnu, Adalar ve Avcılar iskeleleri başta olmak üzere 8 farklı iskelede miting ulaşımını sağlayacaklarını  ifade etti.  Çok sayıda siyasi kurum ve kuruluşun mitingde olacağını belirten Tekin, “Öğrenciler, işçiler, işinden atılan taşeron işçiler, sanatçılar olacak. Bu miting sadece CHP’nin mitingi değil, milyonlarca mağdur yurttaşlarımızın bir arada olabileceği demokrasi ve özgürlük için  meydan okuyabileceği bir alan olacaktır” diye konuştu.

“AK PARTİNİN MİTİNGLERİNE KATILANLARI YARISI KAMU GÖREVLİSİ”

AK Parti’nin yaptığı mitinglere katılanların yarısının kamu görevlisi olduğunu ileri süren Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Reyhanlı’da yapılan miting de dahil olmak üzere Ak Partinin yaptığı mitinglere katılanların yarısının kamu görevlisi olacağını göreceksiniz. Daha dün ‘bu ülkenin zencileriyiz’ diyenler neden buna ihtiyaç duyuyor? Malesef son 10 yıldır yolsuzluklar herkesi bu noktaya getirdi ve otoriter bir sisteme geçmek zorunda kaldılar. İstanbul’un en temel sorunu yolsuzluk sorunudur. Ana muhalefet partisi lideri sadece  İstanbul’da 100-150 milyar dolarlık yolsuzluk var diyorsa ve bu gazetelerde yer bulmuyorsa, hepimizin düşünmesi gerekiyor. Hangi siyasi partiye oy verirse versin yolsuzluklara haykırmak için herkesi mitinge bekliyoruz. Barış için haykıracağız, Barış kelimesi çok kıymetlidir. Bir tarafta barış diyeceksiniz öteki taraftada Reyhanlı’ya gidip savaş çığırtkanlığı yapacaksınız. Böyle bir barış varsa biz savaşçıyız demektir.”

ALKOL YASAĞI TARTIŞMASI

Tekin, bir gazetecinin, “Alkol yasağıyla ilgili ne söylersiniz?” şeklindeki sorusuna da “Son 7 yıldır Türkiye’nin her tarafı yasaklandı. Parlementodan kanunun geçmesine bakmayın siz, Türkiye’nin 53 ilinde 10 yıldır fiili yasak var. Gazeteciler özgür mü, televizyonlar özgür mü? Bir ülkede medya özgür değilse yasakların bir anlamı yok. Dün özgürlüğüme dokunma diyen köşe yazarları iki gündür ne yazacaklar diye gazetelere bakıyorum. Türban konusunda ‘insanların yaşamlarına dokunamazsın diyenlerin şimdi kalemleri niye yazmaz. CHP’nin olduğu yerde hiçbir yasağın anlamı yoktur, bunları yıkarak geçeceğiz” şeklinde yanıt verdi.