CHP'li Tanju Özcan bakanları fırçaladı

CHP'li Tanju Özcan bakanları fırçaladı
30 Ekim 2012 18:22

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Meclis Genel Kurulu’nda emeklilere “sosyal devlet ikramiyesi” adı altında üç ayda bir ikramiye verilmesi için verdiği kanun teklifi görüşmeleri sırasında konuya ilgisiz kalan bakanları “Bu çok önemli konu görüşülürken Bakanlar hala kendi aralarında başka konuları konuşuyorlar. Ayıptır, yazıktır… Şunu bari dinleyin” diyerek tepki gösterdi.

 
TBMM Genel Kurulu’nda verdiği kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması hakkında yaptığı konuşmada emeklilerin sorunları değinen Özcan, emekli sayısının 10 milyonu aştığını, ortalama emekli maaşının ise 650 lira olduğunu belirterek, “Toplumun büyük bir kesimini oluşturan emekliler bu kadar maaşla ne yapsın, nasıl geçinsin” diye konuştu.
 
Konuşmasında emeklilere seslenen Özcan, “ Kimin emekliden yana, kimin zenginden yana olduğu ortadadır. AKP’li vekilller bu konuşmayı gülerek dinliyorlar. Bunlar yemi emekliden yiyip, yumurtayı zengine yumurtlayan, zengin yanlısı bir iktidar. Görün artık bu gerçeği” diye konuştu.
 
Oturumu yöneten Başkanvekili Mehmet Sağlam’ı, Genel Kurulu konuşmayı dinlemeleri için uyarmasını isteyen Özcan, Bakanlar Kurulu sıralarında da konuşmaya ilgisiz kalındığı görünce sinirlendi. Bakanlara dönerek, “ Ayıptır, yazıktır, şu önemli konuyu dinleyin bari” diyerek Bakanları sert bir dille eleştirdi.
 
Özcan’ın emeklilere yılda fazladan dört maaş verilmesi önergesi AKP oyları ile reddedildi.