CHP’li Sümer: Barınma ve yemek kalemleri vatandaşın korkulu rüyası haline geldi

CHP’li Sümer: Barınma ve yemek kalemleri vatandaşın korkulu rüyası haline geldi
30 Mayıs 2022 11:07

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, sürekli olarak artan yoksulluk rakamlarını Meclis gündemine taşıdı. Sümer, “Tek adam rejimi iflas etmiştir” dedi.

 
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, yoksullaşan yurttaş sayısının her geçen gün artmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

 

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Sümer, “Covid salgını bitti. Yoksulluk salgını başladı her gün yeni acı hikayeler duyuyoruz. Tek adam rejimi iflas etmiştir” dedi

 

 

Sümer, “Belirli bir kısım hariç herkesin dilinde ekonomik kriz var. Ama sorun gerçekte ekonomik değil. Bu bir yönetim ve zihniyet krizi! Ekonomi bu duruma; keyfi yönetim, anlık kararlar, iktisat bilgisine ve ortak akla kulak tıkayan politika, bilgisiz ve yetersiz kadro yüzünden geldi. Yani Tek Adam rejiminin çevresindekilerle birlikte lüks ve saltanat sevdası 84 milyonun ekonomik anlamda zor zamanlar yaşamasına neden oluyor. O kadar likatsiz bir grupla yönetmeye çalışıyorlar ki, her hamle de bataklık gibi konomi daha da zor giriyor. Oysa çözüm yönetim sisteminin içerisinde ypı bozuldu mu ne olacağını gördük. Covid salgını bitti. Yoksulluk salgını başladı her gün yeni acı hikayeler duyuyoruz. Tek adam rejimi iflas etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“TEMEL İHTİYAÇLAR LÜKS SAYILMAYA BAŞLADI”

 
Orhan Sümer’in açıklaması şöyle:

“Bugün barınma, yemek, elektrik, ısınma, internek, telefon gibi artık çağımızın temel ihtiyaçları olan kalemler lüks sayılmaya başladı. Bir çok şehirde yapılan araştırmaya göre Türkiye’de kira ortalaması asgari ücretin üzerinde . Bugün barınma ve yemek kalemleri vatandaşın korkulu rüyası haline gelmişse tek sorumlusu 20 yıllık AKP İktidarıdır. İnsanlar yıllarca oturdukları evlerden çıkmak zorunda kalıyorlar. Çocuklarına harçlık vermeden okula göndermek, odaların sadece birinde peteğin yanmasına izin vermek durumunda kalıyorlar. Temel İhtiyaçların lüks sayıldığı yerde birileri sarayda yaşıyorsa, orada büyük adaletsizlik var demektir.

 

 

SARAYLAR – SALTANATLAR – KORUMALAR – ARABALAR

 
AKP dönemi elbet bir gün bitecek ve o gün tarihte devleti göz göre göre uçuruma sürükleyen Lale Devri yöneticileri nasıl hatırlanıyorsa, AKP devri de öyle hatırlanacak. Bugün Türkiye’de sadece bir kişinin korunması için günlük 1.3 Milyon lira harcanıyor. Lüks makam arabaları, uçan, yüzen saraylar, saltanatlar, çocuklardan, aile bireylerine giden zenginliklerin hepsi bu milletin parasıyla oluyor. Bu dönem Cumhuriyet tarihindeki bir çok iktidardan farklı ama mutlaka seçimlerde sona erecek.”