CHP’li Şahin: İktidar, muhalefetle mücadele ettiği kadar virüsle mücadele etmiyor!

CHP’li Şahin: İktidar, muhalefetle mücadele ettiği kadar virüsle mücadele etmiyor!
24 Nisan 2020 11:39

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koronavirüs’e karşı yardım kampanyaları düzenleyen CHP’li belediyeleri ‘’paralel devlet’’ olmakla suçlamasına tepki gösterdi.

 

 
CHP’li belediyelerin hukukun kendilerine tanıdığı yetkileri kullanarak hizmet ettiğini ve bunun engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Balıkesir Milletvekili Dr.Fikret ŞAHİN; ‘’ Türkiye’deki tüm yerel yönetimler gibi CHP’li belediyeler de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hükümleri çerçevesinde merkezi yönetimin bir tamamlayıcı organı olarak konumlandırılmıştır. Belediyelerin bağış toplama ve halkın müşterek ihtiyaçlarını karşılama açısından sorumlulukları 5393 sayılı kanunun 15. ve 59. maddelerinde açıkça belirtilmiştir. Belediyeler bu bağlamda hukukun öngördüğü koşullarda yerel halkın talep ve isteklerini yerine getirmekle yükümlüdür. Belediyelerimiz tam da bu noktada, merkezi yönetimin tamamlayıcısı olarak halkımızın içinde bulunduğu bu zor dönemde tüm ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde karşılamıştır’’ dedi.

 
Türkiye’de özellikle son yıllarda mevcut merkezi yönetimin ciddi zafiyet içinde olduğunun altını çizen CHP’li ŞAHİN; ‘’Mevcut iktidar vatandaşa hayati ihtiyacı olan maske dağıtımını dahi beceremezken, CHP’li belediyelerimizin vatandaşlarımızın birçok ihtiyacını ivedilikle karşılamış olması belli ki mevcut iktidarı bir hayli endişelendirmiş. CHP’li belediyelerin başarılı sosyal çalışmalarının mevcut iktidarın yetersizlik ve başarısızlıklarını daha belirgin hale getirmiş olması, AKP Genel Başkanı’nı belediyelerimizin adını FETÖ ve PKK gibi hain terör örgütleriyle bir arada anma yanlışına itmiştir. AKP Genel Başkanı’nın bu ifadeleri ne yazık ki ne siyasi nezaketle ne de Anayasanın 103. maddesindeki ‘’Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı’’ ilkesiyle bağdaşmaktadır. Koronavirüs salgını bize Cumhurbaşkanının tarafsız olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Mevcut iktidar muhalefetle mücadele ettiği kadar, virüsle mücadele etseydi daha başarılı olurdu’’ ifadelerini kullandı.

 
Şahin sözlerine şu şekilde devam etti;

 
“Belediyelerimiz AKP’nin vatandaşlarımıza ulaştıramadığı birçok yardımı çok kısa bir sürede ulaştırdı. AKP iktidarı yerel yönetimlerle tam bir eşgüdüm içinde vatandaşa yardımları bir an önce ulaştıracağına CHP’li belediyelerin faaliyetlerini durdurma çabası içerisine girişti. Fakat benzer hizmetleri sağlamaya çalışan AKP’li belediyelere herhangi bir yaptırım uygulamadı. Bu ayrımı asla doğru bulmuyoruz. Böylesine olağanüstü bir dönemde sağlık ve sosyal hizmetleri birlikte yürütmek varken, bu kutuplaştırıcı söylemlerin kime faydası var? Vatandaşın içeceği bir tas çorbayı, yiyeceği bir lokma ekmeği engellemenin mantığı nedir? Vatandaş mevcut iktidarı sorunlarını çözmesi için getirdi ama görüyoruz ki şuanda mevcut iktidar vatandaş için en büyük sorun haline gelmiş; halktan kopmuş ve milletten uzaklaşmıştır.’’