CHP’li Şahin: Balıkesir’in en büyük sağlık sorunu Balıkesir Devlet Hastanesinin eskisi gibi güçlü olmaması!

CHP’li Şahin: Balıkesir’in en büyük sağlık sorunu Balıkesir Devlet Hastanesinin eskisi gibi güçlü olmaması!
25 Kasım 2019 09:48

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Balıkesir Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından Balıkesir Devlet Hastanesinin A2 sınıf hastane kategorisinden B sınıfı hastane kategorisine indirilerek, yatak sayısı 650’den 260 azaltıldığını, 3. basamak yoğun bakım ünitesinin kapatıldığını, yüksek oranda hasta potansiyeline sahip klinik ve hekimlerin Şehir Hastanesine götürüldüğünü hatta ambulansların Balıkesir Devlet Hastanesine hasta götürmesinin yasaklandığını, acil hastaların dahi Devlet hastanesinin önünden geçerek şehir hastanesine götürüldüğünü ifade etti.

 

 
Balıkesir Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte ilde bulunan Atatürk Devlet Hastanesinin, Göğüs Hastalıkları Hastanesinin, Balıkesir Askeri Hastanesi ve Doğumevinin kapatıldığını ve il merkezindeki toplam hasta yatak sayısının azaldığını;buna bağlı olarak Balıkesirlilerin, hekimlerin ve sağlık personelinin büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Milletvekili ŞAHİN; “Balıkesir halkının eskisi gibi hem fiziki hem de hekim kadrosu olarak güçlü bir Balıkesir Devlet Hastanesine şiddetle ihtiyacı olduğunu” belirterek yetkilileri bu konuda göreve davet etti.

 
650 Yataklı Hastane 260 Yataklı Hale Getirildi!

 
Balıkesir ilinde 1896 yılından bu yana hizmet veren Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin, 2017 yılında açılan şehir hastanesinin hizmete girmesiyle 650’den 260’a indirildiğini ve hastane personelinin de 260 yatak sayısına göre düzenlendiğini vurgulan Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’ Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte il genelinde yatak sayısının azalması sonrası yaşanan sıkıntılara binaen Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak sayısı 400’e yükseltilmiş; fakat personel dağılım cetveli (PDC) buna göre düzenlenmemiştir. 400 yataklı hastanede 260 yataklı hastane personeliyle hizmet verilmeye çalışılmakta olduğunu 2018 yılında Plan ve Bütçe Komisyonu Sağlık Bakanlığının bütçesi görüşülürken dile getirmiş olmamıza ve daha sonraki süreçte biz ati Sağlık Bakanlığına bu sorunun çözülmesi talebini yazılı olarak iletmiş olmamıza rağmen bir yılı aşkın zamandır sorun Sağlık Bakanlığı tarafından çözülmemiştir. Bu yılda yine aynı şekilde Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında hem bu konuyu hem de hemşerilerimizin yaşadığı diğer sağlık sıkıntılarını Sağlık Bakanına bildirdik’’ dedi.
Uzun yıllar Balıkesir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’ Görev yaptığım dönemde hastanemiz Balıkesirlilere en üst seviyede sağlık hizmeti sağlıyordu. Fakat bugün gelinen noktada hastanemizin statüsü A2’den B2 seviyesine düşürülmüş, yatak kapasitesi ve personel kadrosu azaltılmıştır. Buradan varılan sonuç ise vatandaşlarımızın özel şirketlere ait olan şehir hastanelerine gitmelerinin teşvik edildiği ve bu hastanelerin önünün açılmaya çalışıldığıdır.’’ ifadelerini kullandı.

 
Balıkesir Devlet Hastanesinin Kadro ve Fiziki Mekânları Genişletilmeli

 

 
Şehir Hastanelerinin Türkiye genelinde hizmete girmesinin ardından vatandaşın sırtına büyük mali yüklerin bindirildiğini ve bunun yanı sıra sağlık hizmetlerinde de büyük aksamaların oluştuğunu ifade eden CHP’li ŞAHİN sözlerine;
‘’ Ne yazık ki son dönemde şehir hastaneleri modeliyle paraya ve maddi güce endeksli bir sağlık sistemi yaratıldı. Bu sistemin olumsuz yankılarını Balıkesir’imizde de hissediyoruz. Bizler hastanelerimizin tekrar milletimize ve devletimize ait olmasını istiyoruz. Balıkesir Devlet Hastanesi’nin bir an önce A2 statüsüne yükseltilmesini ve personel kadrosunun hastanenin yatak sayısına uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Ayrıca daha önceden Sağlık Bakanlığı 2017 Yatırım Planı’na alınan Balıkesir Devlet Hastanesi’ne 400 yataklı ek hastane binasının yapılmasını da istiyor, vatandaşlarımızın sağlık ulaşımında yaşadıkları mağduriyetlerin acilen çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.’’ şeklinde devam etti.