CHP’li Özel: Ağızlarındaki baklayı çıkardılar!

CHP’li Özel: Ağızlarındaki baklayı çıkardılar!
16 Şubat 2017 15:45

Özgür Özel: Başbakan’ın, Cumhurbaşkanın, Numan Kurtulmuş’un AKP yetkililerinin söyleyip söyleyip ağzından çıkaramadığı baklayı Manisa İl Başkan Yardımcısı söylemiştir.

 

 

 

 

ANKARA (ANKA)

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in “Referandumda ‘hayır’ çıkarsa iç savaşa hazırlanın” sözlerine ilişkin, “Bugün karşı karşıya kaldığımız durum AKP’nin stratejik olarak kullanmayı tercih ettiği bir söylemin sahaya gidildiğinde, örgütler il ilçe teşkilatları düzeyine inildiğinde varılan son noktadır. Aslında Başbakan’ın, Cumhurbaşkanın, Numan Kurtulmuş’un AKP yetkililerinin söyleyip söyleyip ağzından çıkaramadığı baklayı Manisa İl Başkan Yardımcısı söylemiştir” dedi.

 

 

 

“TAVIR KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSALDIR”

 

 

 

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

 

 

“Bu bir kişinin tek başına sosyal medyada yaptığı bir paylaşım ya da kendi görüşünü ifade etmesinden daha öte bir şeydir. Tavır kişisel değil, kurumsaldır. Söz konusu kişi İl Başkan Yardımcısıdır. Bu sıfatla İl Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş, ilçe ilçe gezip parti üyelerine referandumla ilgili ve anayasanın içeriğiyle ilgili bilgilendirme yapan, salona toplanan Adalet ve Kalkınma Partililer tarafından dikkatle dinlenen, sözleri alkışlanan, verdiği talimat ve direktifler üyelerin sahaya taşıdığı ifadeler olan kurumsal olarak yetkilendirilmiş birisiyle karşı karşıyayız.

 

 

Bu kişinin görevinden istifa etmesi AKP’nin siyasi sorumluluğunu, kurumsal sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

 

 

 

“HEM SİYASETİMİZ HEM REFERANDUM SONRASI SÜREÇ TERÖRİZE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

 

 

Karşı tarafta görüş bildiren herkese terörist denilerek hem siyasetimiz hem referandum sonrası süreç terörize edilmeye, bir korku siyaseti yürütülmeye, bu negatif siyaset negatif kampanya üzerinden savunamadıkları anayasa metnine destek aranmaya çalışılmaktadır.

Bu sözlerin sarf edildiği Soma’da Kırkağaç’ta Manisa’nın ve Anadolu’nun pek çok yerinde yaygın deyim ‘bunların anası neyse danası da öyle olur’ denmektedir.

 

 

Bugün karşı karşıya kaldığımız durum AKP’nin stratejik olarak kullanmayı tercih ettiği bir söylemin sahaya gidildiğinde, örgütler il ilçe teşkilatları düzeyine inildiğinde varılan son noktadır. Aslında Başbakan’ın, Cumhurbaşkanın, Numan Kurtulmuş’un AKP yetkililerinin söyleyip söyleyip ağzından çıkaramadığı baklayı Manisa İl Başkan Yardımcısı söylemiştir. Bu durumda yapılması gereken bu kişinin tek başına görevinden el çektirilmesi değildir. Elbette gereklidir ancak yeterli değildir. Çözüm olmaz. Adalet ve Kalkınma Partisinin bu dili terk etmesi, bu noktaya gelen söylemler için özeleştirisini yapması, kamuoyundan, halktan, milletten özür dilemesi ve bir daha bu zehirli söylemleri bu ülkenin gündemine sokmaması gerekmektedir.

 

 

“AKP KURUMSAL OLARAK SORUMLU GÖRÜYORUZ”

 

 

 

CHP olarak kişinin kendisinden bağımsız olarak Adalet ve Kalkınma Partisini kurumsal olarak sorumlu görüyoruz. Kurumsal olarak suçluyoruz ve bu dilin Türkiye’ye zarar verdiğini, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendi fikirlerini savunmaktaki acziyetinin, politikasızlığının, özgüvensizliğinin sığındığı bu korkunç dilin Türkiye’ye hiçbir faydası olmadığı gibi kendilerine de fayda etmeyeceklerini göreceklerini umuyoruz.”

 

 

AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, “Size tek bir benzetme yapayım. Eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun” demişti.