CHP’li Oran:’Bütün çarpık yapılaşmanın mimarı Başbakan Erdoğan’

CHP’li Oran:’Bütün çarpık yapılaşmanın mimarı Başbakan Erdoğan’
21 Ağustos 2013 19:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde, partisinin Doğu ve Güneydoğu gençlik kolları il başkanlarının yer aldığı eğitim toplantısına katıldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın kıyılardaki yapılaşma ile ilgili sözlerini eleştiren Umut Oran “Bütün çarpık yapılaşmanın, bütün bu kentleşmenin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Yalıkavak Belediyesi Mehmet Bayzıt Kültür Merkezi’ndeki eğitim toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın, Bodrum’da kıyılarındaki yapılaşmayla ilgili sözlerine sert eleştirilerde bulundu. Türkiye’nin çok yoğun ve sorunlu gündemi olduğunu belirten Oran şunları söyledi:

“Başbakan Erdoğan’ın Bodrum’la, koylarla, kıyılarla ilgili ahkam kesmesini son derece yanlış buluyorum. Bu kadar ciddi sorunlar varken parlamento tatil yapmamalı. Bir de bir ülkenin başbakanı bir hafta 10 gün ortadan kaybolamaz. Sonrada ortaya çıkıp Bodrum’daki veya kıyılardaki çarpık yapılaşmayı işaret edemez. Bütün çarpık yapılaşmanın, bütün bu kentleşmenin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Bu kıyıları imara açan Başbakan Erdoğan ve onun hükümeti. Hangi koyda hangi ihalenin verileceğini o parselleri nasıl belirlenip verileceğine karar veren bir kişi var Başbakan Erdoğan. İhaleleri kimin alacağını yine belirleyen bir kişi var Başbakan Erdoğan.”

Umut Oran daha sonra, CHP’nin Doğu ve Güneydoğu gençlik kolları il başkanlarının eğitim toplantısına katıldı.