CHP’li Muhalif İl Başkanları: İl kongrelerini örgütten kaçıran Genel Merkez Yönetimi art niyetlidir!

CHP’li Muhalif İl Başkanları: İl kongrelerini örgütten kaçıran Genel Merkez Yönetimi art niyetlidir!
10 Kasım 2015 09:30

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na isyan bayrağı çeken il eski başkanları, 600 imza toplayarak CHP’yi seçimli olağanüstü kongreye götürmek için kolları sıvadı. Eski İl Başkanı Zeki Alçın, Çağdaş Ses’e konuşarak; “CHP yönetimi kötü niyetli davranıyor” dedi.

 

 

 

“KURULTAY DELEGE YAPISI DEĞİŞTİRİLİYOR”

 

 

CHP’nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 42 eski il Başkanı geçtiğimiz gün olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

 

CHP Ankara Eski İl Başkanı Zeki Alçın, CHP’li il başkanları olarak, kendilerine başka çare bırakılmadığından olağanüstü kurultay çıkışını acil olarak yaptıklarını söyledi.

 

“CHP YÖNETİMİ KÖTÜ NİYETLİ DAVRANIYOR”

 

Alçın, “Tek çare olarak olağanüstü kurultaya çağırmak var gündemimizde. Acele etmemizin bir nedeni var. CHP yönetimi kötü niyetli davranıyor. Masa başı il kongreleri yaparak, kurultay delege yapısını değiştirmeye çalışıyor. Biz muhalefet olarak son derece sorumlu davrandık bir sıkıntı yaratmamak için sustuk. Ancak onlar 15, 20, 25 Ekim’de örgütten kaçırarak il kongresi yaptılar. Yapmaya devam edecekler, o nedenle biran önce imza toplamaya karar verdik. Bugün, yarın başlayacağız. En kısa sürede olağanüstü kurultay toplayacağız.” dedi.

 

 

45741_1333x1000-573x430

“KURULTAY KESİNLEŞTİKTEN SONRA ADAYA YÖNELECEĞİZ”

 

Bir adaya yönelik çalışmadıklarını ve hedeflerinin olağanüstü kurultayı toplamak olduğunu söyleyen Alçın şunları kaydetti: “Oluşturduğumuz platform bir adaya yönelik değil. Önce kurultayı toplamak lazım… Kurultay kesinleştikten sonra adaya döneceğiz. Genel Merkez kurultay kararı alana kadar aday tartışmayacağız. Çıkan adaylara eşit mesafede olacağız.”

 

“CHP SAĞ PARTİLER GİBİ LİDER PARTİSİ OLMAYA BAŞLADI”

 

Alçın ayrıca CHP’nin sağ partiler gibi lider partisi olmaya başlamasından da rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, “CHP yüzde 25’lere mahkûm edilemez diyoruz. Geçmişte yüzde 42 almasını bildi. O oy oranlarına ulaşılabilir. Şimdi bunu size telefonda anlatamam. Ama bu mümkündür. Halk ve örgüte güvenmek lazım… CHP sağ partilerde olduğu gibi lider partisi olmaya başladı. “Genel Başkan çok çalışıyor” deniyor. Büyük örgütlerde, 3-5 adamın çok çalışmasıyla değil, yüzbinlerce örgüt emekçisinin iyi çalıştırılmasıyla başarılı olunur.” diye konuştu.

 

 

zeki-alcin-jpg

Zeki ALÇIN

CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı

CHP Ankara eski İl Başkanı

 

“DANIŞMA TOPLANTILARINI DAHİ YAPMADILAR”

 

Alçın bunların dışında şunları ifade etti:

 

“Aramızda 3 tane görevde olan il başkanı var. Biz bir platform oluşturduk. Kurultayın asli unsurları olarak görüyor insanlar kendilerini. Çünkü kendi bölgelerinde bir dönem bu partiyi yönetmiş, kader birliği yapmış insanlar. Partinin gidişatından memnun değiliz. Çözüm aranması gerektiğini düşünüyoruz. Çıkışımız bu kadar acele olmamalıydı tabii. Tartışılmalıydı. Toplantılar yapılmalıydı. Yönetim arayışlara hiç açık değil. Tüzüğe göre zorunlu yapılması gereken danışma toplantılarını bile yaptırmıyorlar. İnsanların bir araya gelmesinden rahatsız oluyorlar. Tek çare olarak kurultaya çağırmak var gündemimizde.”