CHP'li Loğoğlu: kaçakçılar ve terör örgütleri, Türkiye'nin güvenliğini tehdit ediyor

CHP'li Loğoğlu: kaçakçılar ve terör örgütleri, Türkiye'nin güvenliğini tehdit ediyor
20 Temmuz 2013 18:15

“Lozan’ın 90. Yılında Atatürk’ün Ortadoğu Projesi ve Lozan Sürecinde Musul ile Kerkük Sorunu” konulu panel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye sınırında yaşanan çatışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Loğoğlu, “Hem kaçakçılar hem terör örgütleri, Türkiye’nin güvenliğini, oradaki insanlarımızın can ve mal güvenliğini çok ciddi şekilde tehdit ediyor. Bunun önlenmesi lazım. Bu Hükümetin sorumluluğu” dedi.

Loğoğlu, “Türkiye’de sürdürülen çözüm sürecini de ciddi şekilde sekteye uğratabilecek bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Türkiye, çözüm sürecinde elini çabuk tutmadığı taktirde, giderek bölgeselleşen, güçlenen bir Kürt dinamiğine sahne oluyor bölge. Bunu dikkate almamız lazım. Bu hem Suriye’yi parçalar hem Irak’ı parçalayabilir. Eğer elimizi çabuk tutmadığımız taktirde bu Türkiye’yi de olumsuz etkiler” dedi.

Türkiye’nin atması gereken iki temel adımın olduğunu söyleyen Loğoğlu, “Birincisi, Hükümetin, Suriye politikasını baştan aşağı değiştirmesi, ikincisi de buharlaşmış Türkiye-Suriye sınırını etkin kontrol altına almasıdır. Bugün her gün olaylar olmaya başladı. Neden? Artık kaçakçılar, Türk güvenlik güçlerine, Türk ordusuna meydan okuyorlar. Bırakın Suriye rejimini, bırakın kimin yaptığını, artık kaçakçılar orada cirit atıyor, terör örgütlerinin yanı sıra. Dolayısıyla hem kaçakçılar hem terör örgütleri, Türkiye’nin güvenliğini, oradaki insanlarımızın can ve mal güvenliğini çok ciddi şekilde tehdit ediyor. Bunun önlenmesi lazım. Bu Hükümetin sorumluluğu” diye konuştu.