CHP’li Koç: Altından kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim

CHP’li Koç: Altından kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim
8 Temmuz 2015 15:15

CHP sözcüsü Haluk Koç, ‘dinsiz’ polemiğinde MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun sözlerine isim vermeden tepki gösterdi.

 

 

Koç, ”Altından kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim. Ha cevap verilmedi sanmasın, hakkımız baki. Eğer bir özür mekanizması geliştirmezler, söylediklerinin istemeden ifade edildiğini ortaya koymazlarsa, bizde bulduğumuz her alanda hak ettiği cevabı hemde en ağırından verebilecek noktadayız” dedi.

 

 

KABUL EDİLMEYECEK NE VAR ORADA

 

 

Eğer bir çözüm olacaksa AKP’nin içinde olacağı bir çözüm aritmetiğine mahkum ettiniz Türkiye’yi. Özeti bu.

 

 

CHP’ye gelince, önce ilk bölümü zorladık. Şimdi CHP’ye, ortaya koyduğu 14 ilke, Allah aşkına hükümeti kurmak için görevlendirilecek siyasi partinin genel başkanı bu 14 maddenin hangisine karşı çıkabilir? Kabul edilmeyecek ne var orada? Eğer herkesi rahatsız eden bu ülkede namuslarıyla yaşayan çocuk büyüten tüm insanlarımızın haklarını gasp ederek, bir yolsuzluk hırsızlık olayı yaşanmış ya da iddialar ortaya konmuşsa bunların da soruşturulmasını istiyoruz. Kim bunu reddedebilir? Reddettiğin zaman demokrasinin neresinde olacaksın?

 

 

Biz çözümsüzlüğün adresi olmayacağız dedik, ilkelerimiz ortada. Ön yargılardan uzak akıldı, ülke yararlarını öne alan, bir ay içerisindeki siyasi gelişmeleri art arda koyduğunuz zaman, süreci tıkamayan bir tutumu CHP olarak sürdürüyoruz. Artık süreç ülkenin milletin hayrına neyse gerçekleşir.

 

 

İSİM DE VEREBİLİRDİM, ÇOK AĞIR SÖZLER SÖYLEYEBİLİRİM

 

 

Ben hiçbir siyasi parti yetkilisinin adını ifade etmedim. Aslında isim de verebilirdim, altından kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim. Düşünerek de, anında da söyleyebilirim. Ha cevap verilmedi sanmasın, hakkımız baki. Eğer bir özür mekanizması geliştirmezler, söylediklerinin istemeden ifade edildiğini ortaya koymazlarsa, bizde bulduğumuz her alanda hak ettiği cevabı hemde en ağırından verebilecek noktadayız. Ama bugün siyaset karşılıklı polemik istemiyor. Herkes aklını başına toplasın, haddini de bilsin.

 

 

SORU – CEVAP

ÇEKİK GÖZ, BÜYÜK GÖZ… O KONULARA GİRMEK İSTEMİYORUM

 

İki genel başkanın gazetelerde açıklamaları oldu. Devlet Bahçeli, CHP – AKP, Kemal bey ise AKP ile MHP yakın diyor. Siz bu tabloyu nasıl görüyorsunuz? Kim kime yakın? Devlet Bahçeli’nin açıklamalarında, Çinliler’e yapılan saldırıyla ilgili gözleri çekik nasıl ayırt edeceksiniz ne fark var dedi. Nasıl yorumlarsınız?

 
Sadece partisinin grup başkanvekili tarafından CHP’ye yöneltilen saçma sapan ifadelerle ilgili ne düşünüyor onu merak ediyorum.
Çekik göz, büyük göz, kapalı göz. O konulara hiç girmek istemiyorum. Biz pozisyonumuzu ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada, o tutumun Meclis Başkanlığı’na yansımasından sonra da AKP ile olabilecek koalisyonu ancak olanaklı kıldığını söyledim. CHP olarak da bu noktada tutumumuzu pozitif olarak, 7 Haziran gecesi biz bağırmadık çağırmadık, bir tespit yaptık.

 

 

RTÜK’teki üye dağılımı da değişiyor.

 
Her türlü devlet gücünü arkasında parlamento çoğunluğu varmış gibi bir yapı. Süre uzatan bir yapı. Sanıyorum bir üyenin yenilenmesi için kura çekilecek. Hukuki görüşler de alındı. Bir an önce bunun uygulamaya geçmesi gerekiyor. Sadece RTÜK değil, bir çok alanda yeni güç dengesinin Türkiye’nin iradesine yansıtılması gerekiyor.

 

 

Son dönemdeki dini söylemlerin siyasete gündeme getirilmesinin arkasında ne olabilir? Olası AKP-CHP koalisyonuna tepkiler var mı size ulaşan?

 
Bunlar ucuz söylemler. Söyleyene de yakışmaz. Zorla bir polemik noktasına çekiliyor, ben sadece Devlet Bahçeli’nin görüşleri nedir? Çekik gözlülerle ilgili tasnif açıklaması yapan bahçeli’nin halaçoğlu’nun açıklamasını değerlendirmesi önemli.