CHP’li Kaya: Yüz yüze eğitim başlamalı, yurtlar öğrencilere verilmeli

CHP’li Kaya: Yüz yüze eğitim başlamalı, yurtlar öğrencilere verilmeli
19 Şubat 2023 10:39

YÖK başkanı Erol Özvar yeni bir açıklama yaparak uzaktan eğitimle ilgili kararda geri adım atmadı. Üniversitelerde bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlayacağını duyuran Özvar, nisan ayından itibaren de yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini söyledi.

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya yurtların boşaltılıp depremzedelere verilmesine ve uzaktan eğitim kararına tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

 

 

“Daha iyi alternatifler varken, KYK yurtlarının boşaltılarak depremzedelere verilmesi, üniversitelerin kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi; eğitimin önemini kavrayamayan liyakatsiz kişiler tarafından aceleyle ve acemice alınmış bir karardır.

Başından beri bu karara karşı çıktık. Üniversitelerde yüz yüze eğitimi savunduk. Zorunlu durumlarda da hibrit eğitim verilebileceğini söyledik. Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına verdiğim soru önergelerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’dan henüz yanıt alamdım.

YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitime geçirilen üniversitelerle ilgili, nisan ayında kararın yeniden değerlendirileceğini ve gerekirse hibrit sisteme geçileceğini duyurdu. Sayın Erol Övar, yarım yamalak açıklamalar yapmaktan vazgeçin. Gençlik ve Spor Bakanını da yanınıza alın, gidin sarayla görüşün.

Zaman kaybedilmeden 20 Şubat’ta yurtlar yeniden üniversite öğrencilerine verilmeli ve yüz yüze eğitime geçilmelidir.”