CHP’li Kaya: Sorunları sigara kağıdına yazmıyoruz! ‘Yurt sorununu bir yılda çözeceğiz’

CHP’li Kaya: Sorunları sigara kağıdına yazmıyoruz! ‘Yurt sorununu bir yılda çözeceğiz’
28 Eylül 2021 13:46

Türkiye’de bu yıl üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağının açıklanmasıyla birlikte kira fiyatlarında astronomik artışlar gözlemlendi akabinde özel yurtların fiyatları da hızla arttı.

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya’nın Ankara Güdül’de yaptığı esnaf ziyareti sırasında çok sayıda vatandaş yurt sorunu için yardım talebinde bulundu.

 

CHP’li Kaya şunları kaydetti:

 

 

“Yurt sorunu yok diyen AKP Genel Başkanı Erdoğan, yurt çıkmadığı için parklarda geceleyen gençleri “terörist”, “hain”, “bozguncu” ilan etmeden önce, Ankara sokaklarında yarım saat dolaşıp vatandaşı dinlesin.

 

 

 

Ankara Güdül’de yaptığımız esnaf ziyaretlerinde çok sayıda vatandaşımız çocuklarının yurt sorunu için yardım talebinde bulundu. Çocuğunu İzmir’de üniversiteye kaydettiren baba da yaşadığı yurt sorununu anlattı. Vatandaşımızı Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İdüğ’e yönlendirdim. Biz sorunları sigara kâğıdına yazmıyoruz. Halkın belediyeleri yurt sorununda da vatandaşın yanında.

 

 

Bu aşamada halkın belediyelerinin üniversiteli gençlerimize sahip çıkması, telefonun diğer ucunda olması büyük mutluluk. Üniversiteli gençlerimizi yalnız bırakmayan Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer tüm Belediye Başkanlarımız ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.”