CHP’li Kaya: Altın yumurtlayan tavuğumuz zeytin ağaçlarımızı kestirmeyeceğiz!

CHP’li Kaya: Altın yumurtlayan tavuğumuz zeytin ağaçlarımızı kestirmeyeceğiz!
6 Mart 2022 11:26

Akhisar ve Salihli Çevre Dernekleri ile Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP)’nun ortaklaşa düzenlediği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’nin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesine tepki gösterdi.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci ve yönetim kurulu üyeleri, EMEK Partisi İlçe Başkanlığı, Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanlığı, SOL Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, Salihli Çevre Derneği Başkanı avukat Seçil Değerli, Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak, Turgutlu Çevre Platformu, Bergama Çevre Platformu, Burhaniye Çevre Platformu, yeni kurulan Manisa Çevre Derneği, CHP İlçe Başkanları ve çevrede bulunan çevre dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

 

CHP’li Kaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Mart 2022’de Rezmi Gazete’de yayınladığı maden yönetmeliğine göre, elektrik üretimi için zeytinlik alanları madenciliğe açtı. Gerekirse zeytin ağaçlarının taşınacağını, taşınamazsa da kesileceğini; madencilik faaliyeti bittikten sonra da sahanın rehabilite ederek eski haline getirileceğini ilan etti.

 
İnandık mı bu masallara…
Hayır?
Zeytin ağaçlarımızın kesilmesine izin vereceğiz mi?
Hayır!

 

 

 

Yaşadığımız durum Fransız yazar La Fontaine’nin “Altın Yumurtlayan Tavuk” masalına çok benziyor.

 
Zamanın birinde bir köylü varmış. Köylünün de bir tavuğu. Ancak bu tavuk diğer tavuklara hiç benzemezmiş. Her gün bir tane altın yumurta yumurtlarmış. Köylü de altın yumurtayı kuyumcuya satarak geçimini sağlarmış. Köylü zamanla tavuğunun karnında bir hazinenin saklı olduğunu düşünmeye başlamış. Tavuğu kesip hazinenin tamamını alıp zengin olmayı planlamış. Ve bir gün altın yumurtlayan tavuğunu bir çırpıda kesmiş. İçini açtığında altından eser olmadığını görmüş. Çok pişman olmuş, ama son pişmanlık fayda etmemiş.

 
AKP’nin bugün Türkiye’ye yaptığı da altın yumurtlayan tavuğunu kesen kişiden farklı değil.

 
Altın yumurtlayan tavuğunu kesen adam bir masal kişiliği…

 
Maalesef AKP gerçek!

 
Zeytinlikler bizin altın yumurtlayan tavuklarımız.
AKP de 84 milyonun altın yumurtlayan tavuğunu kesmek istiyor.

 
Her bir zeytin ağacı, yılda 15 ile 80 kiloya kadar zeytin veriyor. Hem her sabah kahvaltılarımızda şifa kaynağı oluyor, hem de dünyanın en sağlıklı yağlarını çıkartıyoruz.
Zeytin ağacı toprağa çok sıkı tutunan bir ağaç. Ne olursa olsun kökü yok olmadıkça kurumuyor, yüzyıllarca meyve vermeye devam ediyor. Bir zeytin fidesinin büyüyüp tam olarak meyve vermesi de 10-12 yılı buluyor.

 
AKP ve oligarkları tüm bunları bilmiyor mu?

 
Biliyorlar!

 
Buna rağmen altın yumurtlayan tavuğu kesip, tüm altınları almak istiyorlar. Bir avuç yandaşı zengin etmek için zeytin ağaçlarımızı kesmeye niyetleniyorlar.
Bizim zeytin ağaçlarımız, 1939 yılında çıkartılan herkesin “Zeytincilik Kanunu” olarak bildiği 3573 sayılı “Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun” ile korunuyor.
Kanuna aykırı yönetmelik çıkartarak zeytin ağaçlarımızı kesmeyi planlayan AKP ve yandaşlarına izin vermeyeceğiz. Daha çok zeytin ağacı dikip, geleceğe daha güvenle bakacağız.

 

 

Nazım Hizmetin de dediği gibi…
Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,
yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,
hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,
ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,
yaşamak yanı ağır bastığından.

Biz hayatı ciddiye alıyoruz.
Almayanlar düşünsün!
Hodri medyan!

 
r1

r2

r3

r4

r5

r6