CHP’li Karasu: Aydınlığın ve değişimin öncüsü ve öznesi kadınlardı!

CHP’li Karasu: Aydınlığın ve değişimin öncüsü ve öznesi kadınlardı!
7 Mart 2024 11:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında kadınların tarih boyunca aydınlığın, çağdaşlaşmanın ve değişimin öncüsü ve öznesi olduklarını vurguladı.

 

 
Karasu, “Sevgiyi, emeği, fedakarlığı ve özveriyi temsil eden, hayatımıza değer katan kadınlarımızla eşit, kalkınmış ve huzurlu bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 

 

ANKARA/

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, aydınlığın, çağdaşlaşmanın ve değişimin öncüsü ve öznesinin tarih boyunca daima kadınlar olduğunu vurguladı ve “Sevgiyi, emeği, fedakarlığı ve özveriyi temsil eden, hayatımıza değer katan kadınlarımızla eşit, kalkınmış ve huzurlu bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı yayınladı. Mesajında, kadınların emek, adalet, hak ve hürriyet mücadelesinin dünya tarihinin her döneminde örnek direnişlerle anıldığını hatırlatan Karasu, bizim tarihimizin de kadınların mücadeleleri ve ödedikleri bedellerle dolu olduğunu anımsattı. “Ulusal Kurtuluş Savaşımız sırasında aldıkları tarihi sorumlulukla görev yapan, mücadeleye güç veren kadınlar Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte çağdaş dünyada kadınlarının sahip olması gereken tüm hak ve özgürlüklere kavuşmuştur” diyen Karasu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek Türk kadınının toplumsal hayattaki yerini işaret ettiğine vurgu yaptı. Atatürk’ün bu veciz sözü ile Türk kadınına verdiği değeri ve önemi ortaya koyduğunu vurgulayan Karasu, Atatürk’ün izinde yürüyen kadınların da ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayata dahil olduklarını belirtti. Karasu, mesajında şöyle dedi:

 
“20’nci yüzyılın henüz başlarında tüm dünyanın örnek gösterdiği söz, yetki ve karar sahibi, eğitimli, özgür bireyler olarak çağdaşlık ve eşitlik yolunda atılan adımlarla tüm dünyayı kıskandıracak bir ülkeyi inşa eden kadınların yaşadığı Türkiye, ne yazık ki sonraki yıllarda hak ve kazanımlarının her gün gerilediği, kadın cinayetlerinin hiç eksik olmadığı, toplumsal ve iş hayatından kadınların dışlandığı bir ülke konumuna doğru sürüklenmiştir. Kadını birey olarak yok sayan anlayışın son temsilcisi olan AKP iktidarlarının kadın ve erkek eşitliğini “fıtrata ters” olarak niteleyip, bu anlayışla uyguladığı politikalar nedeniyle toplumsal hayattan ve iş hayatından koparılan kadınlar istihdamdan yeterli kadar pay alamamakta, bu nedenle de yoksulluktan, işsizlikten ülkemizde en fazla etkilenen kesimi oluşturmaktadır.

 
BU ANLAYIŞ ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

 
Halkına sürekli yalanlar söyleyen, kadını ikinci sınıf görüp toplumda kin ve nefret tohumları saçan bu anlayış artık ömrünü tamamlamıştır. Aydınlığın, çağdaşlaşmanın ve değişimin öncüsü ve öznesi tarih boyunca daima kadınlar olmuştur. Dün ülkesini işgal edenlere karşı, bağımsızlık ve özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kadınlar, bugün de kişiliklerinin ve haklarının yok sayılmasına, ülkesinin karanlığına gömülmek istenmesine karşı gelecek ve ülkesinin geleceğine mutlaka sahip çıkacaktır. Sevgiyi, emeği, fedakarlığı ve özveriyi temsil eden, hayatımıza değer katan kadınlarımızla eşit, kalkınmış ve huzurlu bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz”

 
Karasu, kadına yönelik ayrımcılığın sona erdiği, şiddetin ve yoksulluğun önlendiği, kadınların hayatın her alanında daha çok temsil edildiği çağdaş bir Türkiye dileğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.