CHP’li Karabat, TOKİ’nin 8 bin kişiye açtığı davayı hatırlattı: Halka değil AKP’ye hizmet edenler tek tek hesap verecekler

CHP’li Karabat, TOKİ’nin 8 bin kişiye açtığı davayı hatırlattı: Halka değil AKP’ye hizmet edenler tek tek hesap verecekler
1 Şubat 2023 08:22

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi’nin (TOKİ) vatandaşa ödeyemediği noktada dava açtığını ancak AKP ve MHP’li belediyelerden alacağı olmasına rağmen peşine düşmediğini ifade etti.

 

 

Karabat Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez barınma krizi çıkıyor ve TOKİ burada çözüm üreteceğine, borcunu ödemekte zorlanan vatandaşları icraya veriyor. Ama AKP’li belediyelerden alması gereken yüz milyonlarca liralık borcunu görmezden geliyor.” dedi.

 
Karabat’ın açıklamaları şöyle:

 

“AKP’Lİ BELEDİYELERİ GÖRMEZDEN GELEN TOKİ, VATANDAŞI İCRAYA VERİYOR

 

 

1) Halka uygun konut sumakla görevli olan TOKİ’nin durumu içler acısı.
AKP’nin siyasi aparatı haline gelen TOKİ’nin alacaklar konusundaki ikiyüzlü tavrına bakın…

2) Ekonomik krizin etkisiyle vatandaşlar TOKİ’ye taksit borçlarını ödeyemiyor. 2021 Sayıştay raporlarını incelediğimizde, 25.700 taşınmazın (konut-işyeri) taksitinin ödenmediğini görüyoruz.
TOKİ ne yaptı?

8.044 kişiye dava açtı.

3) Ancak TOKİ’nin sadece vatandaşlardan değil, AKP’li ve MHP’li belediyelerden de alacağı var.

Uşak Belediyesi mesela… 96 adet işyerinden 19 adet vadesi geçmiş taksit borcu var.
Mersin Erdemli… 12 taksit gecikmiş.

Kayyumdaki Kars belediyesinin 5 taksiti var.
Bitmedi…

4) Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin de tam 51 adet vadesi geçmiş borcu var.

Ağrı Belediyesi’nin de 24 adet, İstanbul Fatih Belediyesi’nin 10 adet vadesi geçmiş taksiti buluyor. İstanbul Esenler Belediyesi’nin de 2.9 milyon TL borcu var.

TOKİ, bunların hiçbirinin peşine düşmüyor.

5) Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez barınma krizi çıkıyor ve TOKİ burada çözüm üreteceğine, borcunu ödemekte zorlanan vatandaşları icraya veriyor. Ama AKP’li belediyelerden alması gereken yüz milyonlarca liralık borcunu görmezden geliyor.

6) Önce vatandaştan değil, AKP’den tahsilata başlayın. AKP’li belediyeler bütçelerini har vurup harman savururken, TOKİ’ye ödemelerini bilerek yapmıyorlar. Çünkü TOKİ’yi parti teşkilatı olarak görüyorlar. Haksız da sayılmazlar…

7) Bir bakıyorsunuz, ülkeye büyük tehdit yaratan Kanal İstanbul projesinde karşımıza TOKİ çıkıyor. AKP’nin barınma krizini çözmeyecek konut projelerinde propagandaya alet oluyor. Yetmiyor, AKP’nin yandaş müteahhitleri ile lüks konut projeleri yapıyor.

8) Az kaldı, 3,5 ay sonra bürokraside halka değil AKP’ye hizmet edenler tek tek hesap verecekler.
#GeliyorGelmekteOlan”