CHP’li İnce: Saray’a biat etmeyen yargı tasfiye edilecek

CHP’li İnce: Saray’a biat etmeyen yargı tasfiye edilecek
23 Haziran 2016 13:33

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP’nin yüksek yargıda yapmak istediği tasfiye ile adalet arayışının Saray’ın insafına kalacağı uyarısında bulundu.

 

 

 

İşte Muharrem İnce’nin yaptığı o uyarı:

 

 

Çay toplamaya giden Yargıtay Başkanı “Geçmişte yargıya güven yüzde 70 idi, şimdi yüzde 30’lara düştü” itirafında bulundu. Adalet Bakanı “Türkiye olarak hem yargıdan memnuniyette hem de yargıya güvende olumsuz noktada olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

 

 

“BİAT ETMEYEN ÜYELER TASFİYE EDİLECEKLER”

 

 

Yargıya güven yerlerde iken, yargı adalet dağıtmaktan uzaklaşmışken AKP kendisine tam bağımlı bir yargı düzeni kurmak için çalışıyor. Yargıtay ve Danıştay’dan AKP’li olmayan, AKP’ye biat etmeyen üyelerin tasfiyesine yönelik kanun çıkarma hazırlığında.

 

 

AKP kendilerini Polis soruşturmasın, savcı kovuşturmasın, Danıştay durdurmasın, Yargıtay cezalandırmasın ama muhalifi haklasın derdinde. “Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor” dedikleri yargı bile bunların yargıyla ilgili sorunlarını çözmedi, çözemedi.

 

 

“YARGI SON KALEDİR”

 

 

Yargıtay ve Danıştay’ın ve dolayısıyla YSK’nın “yargıyı ayak bağı” olarak gören Saray’a göre şekillendirilmesi hukuk devletini yok eder. Demokratik bir hukuk devleti olmak için bağımsız yargı son kaledir ve AKP bağımsız yargıya son darbesini vurmaya niyetlidir. Yargı bağımsız olmazsa ne demokratik bir ülke olabiliriz, ne hak ve özgürlüklerimiz güvencede olur, ne de ekonomik kalkınma olur.