CHP’li Hakverdi’den kanun teklifi: Emzirme ödeneği, asgari ücret seviyesine yükseltilsin!

CHP’li Hakverdi’den kanun teklifi: Emzirme ödeneği, asgari ücret seviyesine yükseltilsin!
11 Mart 2021 11:32

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Verdiği Kanun Teklifi İle Halk Arasında “Süt Parası” Olarak Bilinen Ve Yeni Çocuk Sahibi Olmuş Ailelere Bir Kereye Mahsus 232 TL Olarak Verilen Emzirme Ödeneği Desteğinin Asgari Ücret Seviyesine Yükseltilmesini İstedi.

 

 

Hakverdi, TBMM Başkanlığı’na verdiği Kanun Teklifinde “İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeni ile artan hayat pahalılığı, yaşamın her alanında yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Milyonlarca kişinin açlık sınırının altında yaşamını idame ettirmek zorunda kaldığı ülkemizde, yeni çocuk sahibi olmuş bir aile artan masrafları ile birlikte geçim sıkıntısını çok daha derin hissetmektedir. 1 aylık bebek bezi masrafının 400 TLyi bulduğu ve 1 kg bebek mamasının ortalama 150 TL civarında satıldığı, marketlerde mamaların üzerine alarm takıldığı bir dönemde; yeni doğum yapmış ailelere bir kereye mahsus verilen 232 TLlik “emzirme ödeneği” sosyal devlet olma sorumluluğunu yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Ailelere Verilen Desteğin, Hayat Pahalılığına Oranla Artması Gerekmektedir

 

“ Her fırsatta ailelere 3 çocuk önerisi yapan iktidar mensupları, anlaşılan o ki, her çocuğun aile bütçesine getirdiği ekstra giderlerden bihaber durumdadır. Bu konuda yeni çocuk sahibi olmuş ailelere verilen desteğin, hayat pahalılığına oranla artması gerekmektedir. ” diyen Hakverdi, devamında “ Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yapılacak değişiklik ile emzirme ödeneğinin en az net asgari ücret tutarında verilerek, artan ekonomik yükün bir nebze olsun hafifletilmesi ve aile bütçesine destek olunması gerekmektedir. ” dedi.