CHP’li Gürer: Öğretmen açığı 109 bini geçiyor, neden atama yapılmıyor?

CHP’li Gürer: Öğretmen açığı 109 bini geçiyor, neden atama yapılmıyor?
22 Aralık 2017 10:27

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 2018 yılı mali bütçesinin atanmayan öğretmen ve sağlıkçı, kadro bekleyen taşeron, destek bekleyen çiftçi ve toplumun diğer kesimleri için umut vermediğini söyledi.

 

 

Ömer Fethi Gürer’in sorularına hükümet adına yanıt veren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, öğretmen atamalarıyla ilgili konuyu yazılı olarak Milli Eğitim Bakanına ileteceklerini belirterek, “İnşallah oradan olumlu bir yanıt gelir” dedi.

 

 

ÖĞRETMEN AÇIĞI 109 BİNİ GEÇİYOR, NEDEN ATAMA YAPILMIYOR?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında, 109 bin 238 öğretmen açığı varken, atama bekleyen öğretmen sayısının 300 bin olduğuna dikkat çekerek, “ neden açık kadrolara öğretmen ataması yapılmıyor? Fizik, biyoloji, kimya, sanat tarihi, beden eğitimi gibi derslere neden öğretmen alınmıyor? 2018 yılında ne kadar öğretmen ataması yapılacaktır?” diye sordu.

 

 

KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLER KADRO BEKLİYOR

 

 

Halk eğitim merkezlerinde görev yapan kadrosuz usta öğreticilerin kadroya alınması için kanun değişikliğinin gerektiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu konuda bir düzenleme olup olmayacağının açıklanmasını istedi.

 

 

SAĞLIKTA EK ATAMA NEDEN YAPILMADI

 

 

Yılsonu gelmesine rağmen sağlıkçılar için ek atamanın henüz yapılmadığını da hatırlatan Ömer Fethi Gürer, ek atamaların ne zaman yapılacağını sordu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“ Bu bütçe atanmayan sağlıkçı, atanmayan öğretmen, kadro bekleyen taşeron, destek bekleyen çiftçi, besici, işçi, genç, işsiz, esnaf, emekli, engelli, kadın için umut olan bir bütçe değildir. Sağlıktaki bu atamaları da ilgili bakanlık olarak sizin yanıtlamanızı bekliyorum.”

 

BAKAN DEMİRCAN: “İNŞALLAH MEB’DEN OLUMLU BİR CEVAP GELİR”

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularını Meclis Genel Kurulu’nda yanıtlayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “109 bin öğretmen açığına rağmen atanmayan öğretmenler konusunu, takdir edersiniz, Milli Eğitim Bakanımıza yazılı olarak cevaplaması için ileteceğiz. İnşallah oradan olumlu bir cevap gelir” dedi.