CHPli Gök’ten Gökçek’e TOKAT gibi rant soruları…

CHPli Gök’ten Gökçek’e TOKAT gibi rant soruları…
25 Mart 2016 17:31

Melih Gökçek’in Kızılırmak isale hattında başını ağrıtacak 2. soru önergesi Söğüt İnşaat’ın boru ihalesinde gariplikler 2007 yılında 727 milyon TL’ye mal edildiği söylenen Kızılırmak isale hattında yenileme ihalesi yapıldığı ortaya çıktı.

 

 

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Söğüt İnşaat’ın 95 milyon TL’ye aldığı ihaleyi Meclis gündemine getirerek, “Boruların kısa sürede değiştirilmesini gerekli kılan fiziksel, kimyasal yıpranmışlık saptanmış mıdır, saptanmışsa, bu kadar kısa sürede yaşanan bu yıpranma neden ve niçin gerçekleşmiştir?” diye sormuş ancak bu sorulara cevap verilmemişti.

 

 

Gök, yeni bir yazılı soru önergesi vererek sorularını yineledi…

 

 

Ankara’ya 2007’de tartışmalı bir şekilde getirilen ve 727 milyon TL’ye mal edildiği belirtilen 384 km’lik Kesikköprü Barajı isale hattının 67 kilometresinin yenilenmesi için 30 Ocak günü ihale açıldığı ortaya çıktı. Kamu İhale Kurumu’nun sonuç ilanında ihaleye dört firmanın teklif verdiği ve ihaleyi Söğüt İnşaat’ın 95 milyon TL bedelle aldığı görüldü. Aynı bültende ASKİ’nin Çamlıdere’den yeni bir hat için ihale açtığı ve bu ihaleyi de yine Söğüt İnşaat’ın 312 milyon 188 bin dolar bedelle kazandığı ilan edildi. İhale bilgilerini paylaşan ve Meclis’e yazılı soru önergesi veren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ihalenin usulünü eleştirirken, borularının kısa sürede değiştirilme sebebini de sordu.

 

 

“Bu kadar kısa sürede yaşanan fiziksel, kimyasal yıpranmışlığın neden gerçekleştiğini” soran Gök “Anılan hattın ilk yapımında zemin etüdü ve zemin iyileştirmesi yapılmış mıdır, yoksa borular, gerekli özen gösterilmeden alelacele döşendiği için mi bu kadar kısa sürede bozulmuştur? İhaleyi kazanan firma ile teklif veren diğer firmalar son 10 yıl içinde ABB ve bağlı kuruluşlardan ne kadar iş almışlardır? Bu firmalann sahip ve yöneticilerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarda ihale tarihinden önce ve sonra yöneticilik yapan isimler hangileridir, hangi kuruluşlarda ne kadar süre yöneticilik yapmışlardır? Bu kapsamlı ihale uluslararası firmalara neden açık tutulmamıştır?”

 

 

 

CHP’nin İBB asfalt ihalesiyle ilgili verdiği soru önergesi dönemin en kapsamlı ve belgeli ihalesi sayılıyor. Ancak Melih Gökçek gibi Kadir Topbaş da soruları yanıtlamıyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yalçın Bayer Hürriyet

 

 

Halkın Habercisi olarak CHP Ankara milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök’ü cesaretinden dolayı yürekten kutluyor, Gökçek konusundaki aynı hassasiyeti, CHP’li Yenimahalle ve Çankaya Belediyeleri’nin Gökçek ile kavgasız gürültüsüz aldıkları diğer kararlarda da göstermesini ve Ankara’da halkımız aleyhine olan bütün rant ilişkilerinin takipçisi olmasını temenni ediyoruz.

 

 

Akçalı Yapı Kooperatifi meselesi, CEPA AVM 21 katlı rezidans, Koç Kuleleri’ne yasa dışı iskan ruhsatı düzenlenirken verilen komik cezalar, Ankara girişlerine yapılan RANT kapıları gibi konularda da başta Levent Gök olmak üzere tüm dürüst CHP Ankara milletvekillerini göreve davet ediyoruz…