CHP’li Gök: Vefa destek grupları ve filyasyon ekiplerine aşı önceliği verilmeli!

CHP’li Gök: Vefa destek grupları ve filyasyon ekiplerine aşı önceliği verilmeli!
14 Nisan 2021 10:13

Koronavirüs salgınında saha çalışması yapıp hastalığı geriye doğru tarayan filyasyon ekipleri ve sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Sosyal Destek gruplarının korunması için aşılamada öncelikli gruplara dahil edilmesi amacıyla CHP Ankara milletvekili Levent Gök bir soru önergesi verdi.

 

 

CHP’li Gök, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları kaydetti:

 

 

Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması amacıyla kurulan Vefa Destek Grupları ülke genelinde yurttaşlarımızın taleplerini karşılamaktadır. Gönüllülük esasıyla çalışan Vefa Destek Gruplarında görev yapan polis, jandarma, öğretmen, cami çalışanları, AFAD personeli ve sivil toplum kuruluşu çalışanları çok sayıda hanede binlerce yurttaşımızın yardımına koşmuştur. Gönüllüler salgın süresince binlerce yurttaşımıza temas etmiş, maske ve mesafe önlemlerini almalarına rağmen yüksek virüs riski altında çalışmışlardır.

 
Covid-19 bulaşına maruz kalarak evde tedavi gören hasta ve temaslıların izlenmesi için oluşturulan mahalle filyasyon denetim ekiplerinde görev yapan kamu çalışanları da bu süreçte virüs tehdidine açık olan bir diğer grup olarak öne çıkmaktadır. Salgın boyunca büyük bir özveriyle destek gruplarında ve filyasyon ekiplerinde görev alan kamu ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarının yeni tip korona virüsten korunması için Covid-19 aşılamasında önceliğe alınmaları gerekmektedir. Ülkemizde aşılamanın başlamasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, bu zorlu süreçte ağır sorumluluklar üstlenen, kendilerini salgınla mücadeleye adayan yurttaşlarımızın ve ailelerinin halen aşılanmamış olması kabul edilemez.
Bu bilgiler ışığında:
1. Vefa Destek Gruplarında ve Mahalle Filyasyon Denetim ekiplerinde görev yapan yurttaşlarımızın Covid-19’a karşı aşılanmasına ne zaman başlanacaktır?
2. Vefa Destek Gruplarında ve Mahalle Filyasyon Denetim Ekiplerinde görev yapan yurttaşlarımız Covid-19 aşılamasında neden öncelikli grup olarak belirlenmemiştir?
3. Vefa Destek Gruplarında ve Mahalle Filyasyon Denetim Ekiplerinde görev yapan ve süreçte Covid-19 bulaşına maruz kalan yurttaşlarımızın sayısını açıklar mısınız?
4. Vefa Destek Gruplarında ve Mahalle Filyasyon Denetim Ekiplerinde görev yapan ve süreçte Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden yurttaşlarımızın sayısını açıklar mısınız?